Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Krim-policija RS upala u „Krajina osiguranje“

Banja Luka

Izvor: Capital.ba     01.07.2016 u 10:06 h 0

Krim-policija RS upala u „Krajina osiguranje“

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS ušli su oko 15 časova u prostorije „Krajina osiguranja“ u Banjaluci, ekskluzivno saznaje Poslovni portal CAPITAL.ba.


U pratnji krim-inspektora u „Krajina osiguranje“ su došli i predstavnici Agencije za osiguranje RS i zajedno vrše provjeru nezakonitosti u poslovanju ovog osiguravajućeg društva za koje se sumnja da je počinio Upravni odbor na čelu sa novim suvlasnikom, Amerikancem indijskog porijekla, Naveen Aggarwal-om.

Prema saznanjima CAPITAL-a vrše se provjere u vezi sa sudskim rješenjem koje je Aggarwal dobio da može naplatiti 5,8 miliona KM od ovog osiguranja. On je tužbu podnio samo sa jednim ciljem, da izvuče sav novac koji je uložio u kupovinu akcija društva.

UO juče je za vršioca dužnosti direktora ovog društva imenovao Elmedina Đuzela, a Agencija za osiguranje RS naložila je danas „Krajina osiguranju“ da on bude razriješen, te da odamah budu obustavljene sve radnje kojima se izvršava odluka o imenovanju.

CAPITAL je danas objavio da je Đuzela novi, četvrti po redu v.d. direktora ovog osiguranja u posljednih nekoliko mjeseci.

Radnici „Krajina osiguranja“ uputili su juče dopis predsjedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, Okružnom tužilaštvu Banjaluka te Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem traže da hitno preduzmu mjere kako bi spriječili dalje nezakonito poslovanje Aggarwala.

U dopisu koji je u posjedu CAPITAL-a radnici su opisali sve nezakonitosti koje Aggarwal čini od momenta kada je preuzeo „Krajina osigurnje“ do danas. Između ostalog, radnici su do detalja opisali kako je Aggarwal za nekoliko dana osnovao nekoliko firmi u koje je prebacivao milione iz „Krajina osiguranja“, kako je zaključivao ugovore o zakupu prostora u Americi i ovom društvu ispostavljao račune, kao i brojne druge nezakonitosti.

Nezakonitostima u „Krajina osiguranju“, koje se dešavaju od kada su Aggarwal i Gupta Neete kupili emisiju akcija ovog društva za blizu sedam miliona KM, bavi se i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi