Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Nema krize u Savjetu ministara

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     01.07.2016 u 00:00 h 0

Nema krize u Savjetu ministara

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić tvrdi da nema krize u Savjetu ministara BiH nakon objavljivanja rezultata popisa stanovništva i nedostatka dogovora u vezi sa adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.


Zvizdić je u Sarajevu rekao da je popis stanovništva, čiji su rezultati danas objavljeni, urađen u skladu sa važećim zakonom, nadležnostima direktora Agencije za statistiku i sa međunarodnim standardima. 

"U tom smislu to pitanje trebalo bi da bude završeno tako da svi nivoi vlasti, institucije i funkcioneri u BiH počnu poštovati važeći Ustav i zakone za koje su i oni glasali u parlamentu BiH", napomenuo je Zvizdić. 

On pretpostavlja da će popis i dalje biti aktuelna tema ali samo u dijelu koji se odnosi na procentualnu zastupljenost jednog od naroda, dok niko ne komentariše nivo nepismenosti koji bi trebalo da zabrine, kao i procenat mladih u odnosu na ukupan broj stanovnika. 

"Popis nam je dao relevantno stanje i smjernice u kojem segmentu i na koji način treba da donosimo strategije", rekao je Zvizdić. 

O posjeti članova Predsjedništva BiH Berlinu, Zvizdić kaže da su poruke njemačkog kancelara Angele Merkel optimistične i ohrabrujuće, odnosno da predstavljaju pravu podršku za sve institucije vlasti u BiH. 

"Merkelova je istinski lider Evrope i izuzetno dobro informisana o svim događajima na Balkanu i u BiH", rekao je Zvizdić. 

On se nada da će poruke Merkelove, uz moguću obećanu finansijsku pomoć u sektor poljoprivrede, promijeniti stav člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića u vezi sa adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što bi omogućilo naredni korak zemlje na njenom evropskom putu. 

Zvizdić mnogo očekuje i od predstojećeg samita lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu koji će biti održan u ponedjeljak, 4. jula.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi