Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Novi direktor apoteka ''Semberija'' zatekao dug od 4,8 miliona maraka

Bijeljina

Izvor: Cafe.ba / Srna     29.06.2016 u 14:32 h 0

Novi direktor apoteka ''Semberija'' zatekao dug od 4,8 miliona maraka

Novo rukovodstvo gradske apoteke "Semberija" u Bijeljini zateklo je dug od 4,8 miliona maraka, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora ove apoteke Aleksandra Ostojić.


Ostojićeva kaže da apoteka "Semberija" posluje kao javna zdravstvena ustanova sa sedam apoteka i jednom apotekarskom stanicom, a svi poslovni prostori su zakupljeni. 

Ona je iznijela podatak da je zakup prostora za apoteku u Ugljeviku plaćen unaprijed 178.000 KM do 2030. godine, a avansno je i Administrativnoj službi Bijeljine plaćeno za zakup prostora u kojem rade dvije gradske apoteke. 

Smjenu rukovodstva u gradskoj apoteci koja posluje sa gubitkom izvršila je nova skupštinska većina u Bijeljini koju od maja vode stranke okupljene oko SNSD-a. 

Ostojićeva je navela da je primopredaja izvršena početkom juna, a presjek stanja napravljen je sa 31. majem. 

"U prvih pet mjeseci ove godine ostvaren je gubitak od 321.000 KM, a nijedna apoteka u ovom periodu nije poslovala pozitivno", rekla je Ostojićeva na konferenciji za novinare koja je održana u Centru za kulturu. 

Prema njenim riječima, zatečeni lageri su neopravdano veliki i sa zalihama nekonkuretne robe, a asortiman u apotekama je vrlo ograničen. 

Ona je najavila da problem neće rješavati otpuštanjem radnika, kojih je u ovoj apoteci 41, ni smanjivanjem njihovih plata, nego osavremenjavanjem rada, povećanjem obima posla i upošljavanjem kadra. 

"Saradnici i ja učinićemo sve da zaustavimo negativan trend poslovanja i da spriječimo krah u koji apoteka neminovno ide", istakla je Ostojićeva. 

Prema riječima Ostojićeve, planiran je prelazak apoteka na rad otvorenog tipa koji je pristupačniji pacijentima, racionalizacija lagera i obezbjeđivanje boljeg asortimana lijekova i medicinskih sredstava. 

U planu su i akcije promocija u apotekama, formiranje specijalizovanih dijelova apoteke za besplatno mjerenje šećera u krvi i savjetovanje o ovoj bolesti, kao i otvaranje dežurnih apoteka radi njihove dostupnosti i pristupačnosti za korisnike.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi