Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Isključite ovu Facebook opciju!

Nauka i tehnologija

Izvor: Mondo     29.06.2016 u 10:12 h 0

Isključite ovu Facebook opciju!
FOTO: pixabay.com

Opcija koja radi u pozadini troši bateriju i prati vas non-stop, zato je ugasite!


Aplikacija Facebook na svim mobilnim i PC uređajima koristi vašu lokaciju kako bi pratila vas, vaše prijatelje i predlagala vam nove korisnike za koje mreža pomisli da bi trebalo da ih dodate na listu prijatelja. Zahvaljujući korišćenju podataka dobijenih od GPS modula Facebook prati kretanje, govori koji prijatelji su u blizini i predlaže nove, a to ne samo da troši bateriju više nego što je potrebno, nego nekim korisnicima i smeta (što aplikacija prati svaki njihov korak).

Iz praktičnih (baterija) i bezbjednosnih (lociranje i praćenje) razloga ovu opciju bi trebalo isključiti, a Facebook će svakako nastaviti da vam predlaže nove prijatelje na drugi način. Da biste onemogućili pristup lokaciji u Facebook aplikaciji uradite sljedeće.

Android
Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Account Settings, zatim opciju Location i u njoj Location Services, koje isključite.

iOS
Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Account Settings, zatim opciju Location i u njoj Location Services, u okviru koje otkačite Never.

Windows Phone/Windows 10 Mobile
Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Privacy Settings, a nakon otvaranja web Facebook interfejsa u Edge pregledaču uradite kao iz Android uputstva.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi