Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Povoljni uslovi za vožnju

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     29.06.2016 u 09:12 h 0

Povoljni uslovi za vožnju
FOTO: fotodesk.net

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.


Petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj. 

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac". 

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, brzina je ograničena na 30 kilometara na čas, a saobraćaj na ovoj dionici svakodnevno će biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova ne duže od 30 minuta. 

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno jednom trakom u dužini od 800 metara. 

Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže. 

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/. 

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina je zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice, a novi režim aktivan je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice. 

Na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde zbog sanacije kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

Zbog deminiranja terena povremene tridesetominutne obustave saobraćaja aktivne su radnim danima u vremenu od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, na Jabučić Polju, a na regionalnom putu Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, od 7.15 do 14.10 časova, te od 7.00 do 15.00 časova na magistralnom putu Orašje-Lončari u mjestu Dusine. 

Preventivna akcija "Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite 2016", koju do 22. jula realizuje Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, auto-moto društvima i lokalnim zajednicama, danas se sprovodi u Zvorniku kod "Boksit" benzinske pumpe od 9.00 do 13.00 časova. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi