Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

ZAPAMTITE DOBRO: Svaka boja u snu ima svoje značenje, evo i koje

Lifestyle

Izvor: Kurir     28.06.2016 u 19:10 h 0

ZAPAMTITE DOBRO: Svaka boja u snu ima svoje značenje, evo i koje
FOTO: pixabay.com

Sve što sanjate ima neko skriveno značenje, pa tako i boje...


Plava 

Ovo je boja neba i duha. Na psihičkom planu to je boja misli. Vezuje se sa problemima duše, i u snovima je podsticaj da usporimo, opustimo se, više se bavimo meditacijama i razmišljanjem. Može značiti i samopouzdanje ili potrebu usmeravanja, a samom sebi, vernost. Sjetite se da je u hrišćanstvu to, prije svega, boja Bogorodice, prema tome, vernosti i vjere, kao i okrenutosti ka vječnosti. 


Crvena 

Boja krvi, strasti, energije i ljubavi. Kod civilizacije Maja, predskazivala im je pobjedu i uspjeh, a Kinezima radost, sreću i toplotu dobronamernog sunca. U hrišćanstvu, boja Hristovog stradanja, srčanosti, ljubavi i moći. Danas se često koristi kao oznaka upozorenja i opasnosti. Crveno čini harmoničnim ambijent u kojem spavač živi. San u kojem crveno igra bitnu ulogu može da vas upozorava, ili ukazuje na veselost i živahnost. 

Uz crvenu boju u snovima, naša tradicionalna tumačenja vezuju pronalaženje prave ljubavi. Sanjati crvenu haljinu, kako kažu naše stare narodne knjige, znači sreću u ljubavi i dobitak. Zanimljiva su i tradicionalna tumačenja plave, žute i zelene boje u snovima. 


Zelena 

Boja prirode i rasta. Sa psihološkog stanovišta, zelena boja pokazuje funkciju osjećaja, odnos između sanjača i stvarnosti. Kao mješavina plavog i žutog, kombinacija neba i zemlje, zeleno je mistična boja. Takođe, kombinuje hladnu plavu boju intelekta sa emocionalnom toplinom žutog sunca - dajući mudrost svojstvenu jednakosti, nadu, povjerenje. Međutim, osim mira, označava i sklonost ka materijalnim stvarima i uživanjima. 

Nezadovoljni ste jer malo pažnje posvećujete jednostavnom, običnom životu, koji je pravi vrt dešavanja i doživljaja. Ne kaže se da je život sve ono što nam se događa... dok mi pravimo sasvim neke druge planove. 
Ne treba zaboraviti da je značenje boja, pa tako i onih u snovima, uvijek izmicalo svakoj onoj analizi koja je pretendovala da bude potpuna i konačna. 


Žuta 

Njene su asocijacije svjetlost, zlato i intuicija. No, ove je karakteristike, uključujući tu još i plemenitost i veru, prate ukoliko se radi o svjetložutoj ili zlatnožutoj boji. Tamnožuto, mađutim, označava neveru, izdaju, ljubomoru, gramzivost, tajnost i prevaru. Snove u kojima svjetložuto igra glavnu ulogu, trebalo bi da povežete sa dobrim zdravljem i opštim blagostanjem. 

Crna 

Naglašava hladnoću, prazninu, pesimizam, ali može značiti i osjećanje dužnosti. U mnogim kulturama znači smrt i 'onaj tamo svijet', pa tako predstavlja uvijek neštoskriveno. Pojava crnih životinja, crnaca ili drugih crnih likova u snovima, pokazuje da se približavamo primitivnom instinktivnom svijetu koji treba osvetliti, ukrotiti i njegovu snagu usmjeriti prema višim ciljevima. Crna boja u snovima ilustruje i depresivna stanja. 


Bijela 

Izjednačuju je sa jednostavnošću, duhovnim autoritetom, čednošću i očišćenjem duše. San u kome preovladava ova boja može nagoveštavati da sebe gledate kao nešto nedodirljivo, na odstojanju od problema. Nemojte zaboraviti da je to boja predaje i primirja, pa biste, možda, u stvarnosti morali malo više insistirati na angažmanu i agresivnosti, umjesto na pomirljivosti sa onim što se događa. Takođe, u snu, i crna i bijela boja kmogu da znače neki preobražaj ili promenu o kojima razmišljate ili za koje vas podsvest priprema. 

Ljubičasta 

Inteligencija, znanje, težnja za unutrašnjim mirom. Može da prati i osjećanje rezignacije, neke krivice i pokajanja. 


Ružičasta 

Plamen i raskoš, boja koja odražava putenu čežnju osobe koja sniva. 

Plava 

Ne volite uzbuđenja, živite mirno i spokojno, prema svojim načelima. 

Žuta 

Vi ste površna, lakomislena osoba, ali dobrodušna i dobronamerna, tako mislite i o drugima, ali to nije prava istina o ljudima.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi