Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Jelenin muž u panici

Hronika

Izvor: Alo.rs     28.06.2016 u 15:00 h 0

Jelenin muž u panici

Zoran Marjanović (35), suprug svirepo ubijene pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), jedva je našao advokata da ga zastupa kada je bio priveden u policiju na saslušanje.


Zoran je po preporuci svojih prijatelja pozvao nekoliko najpoznatijih beogradskih advokatskih kancelarija, koje se bave krivičnim pravom, i tražio od njih da ga zastupaju, saznaje Alo. 

Zoran Marjanović je preko prijatelja dobio broj poznate advokatice Zore Dobričanin Nikodinović i prvo je nju pozvao i pitao je da ga zastupa, ali je ona to odbila. 

- Kada ga je ona odbila, nastavio je da zove ostale advokate sa spiska. Uslijedio je poziv drugom advokatu, koji je na glasu da prihvata samo medijski praćene slučajeve. Advokat ga je otvoreno pitao: “Da li tražiš advokata kao okrivljeni ili oštećeni?” Zoran kratko odgovorio: “Kao okrivljeni”, na šta mu je advokat odgovorio: “A ja takve ne zastupam! Ja zastupam samo oštećene” - otkrio je Zoranov poznanik. 

Teorija zavjere 

Poslije drugog negativnog odgovora počela je panika u kući Marjanovića. 

- Uslijedilo su pozivi još nekoliko poznatih advokatskih kacelarija, ali su odgovori bili isti! Kada su čuli ko ih zove, samo su mu se uljudno zahvalili i rekli da su prebukirani. Marjanovići su pokušali da odgonetnu zašto ih advokati odbijaju. Dok su jedni bili zagovornici teorijezavjere da su se beogradski advokati po nečijem nalogu udružili da bi ih bojkotovali, drugi su tvrdili da im je tako naređeno sa više instance. Dva dana trajala je polemika zašto nijedan advokat ne želi da prihvati da ih zastupa, sve dok im prijatelj nije preporučio iskusnijeg advokata za krivičnu materiju. Zoran ga je odmah pozvao i on pristao je da ga zastupa - tvrdi sagovornik. 

Marjanovići se, po savjetu advokata, više ne javljaju na pozive novinara, a kada im reporterske ekipe dođu ispred kuće i pozovu ih da izađu na kapiju, jednostavno ih ignorišu. 

- Kada je policija počela da radi reviziju slučaja i iznova počela da saslušava sve članove njegove porodice, Zoran je upozoren da je đavo odneo šalu i da mu treba stručna pravna pomoć da sebe nekom neopreznom izjavom ne izloži krivičnoj odgovornosti, pa se razmišlja da angažuju još nekog - kaže naš sagovornik. 

Taktika odbrane 
Marjanovići sa angažovanim advokatom razrađuju taktiku odbrane ukoliko se protiv njih eventualno pokrene postupak. 

- Dobili su savjet kako da se ponašaju i šta da pričaju kada budu bili pozvani u svojstvu građana na informativni razgovor u policiju. Oni su se sa advokatom dogovorili da sarađuju sa inspektorima. U slučaju da policajci počnu da ih pritiskaju, dobili su savjet da odbiju dalju komunikaciju i traže prisustvo svog branioca - navodi sagovornik Alo.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi