Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić citirao Tita: Srbija preuzela ruske helikoptere vrijedne 25 miliona eura

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     28.06.2016 u 13:02 h 0

Vučić citirao Tita: Srbija preuzela ruske helikoptere vrijedne 25 miliona eura
FOTO: Agencija Anadolija

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla izvršena je primopredaja dva vojno-transportna helikoptera Mi-17B-5, koje je Srbija kupila iz Rusije za 25 miliona i 349 hiljada eura.


Vojska Srbije je danas dobila dva vojno-transportna helikoptera Mi-17B-5 iz Ruske Federacije, vrijedna 25 miliona i 349 hiljada eura, prva nakon 36 godina.

Tehnički mandatar Vlade Srbije Aleksandar Vućić je rekao da snažnija srpska ekonomija može jačati srpsku vojsku i da će to biti trend u narednom periodu.

"Pre kraja godine ćemo videti da popravimo položaj pripadnika Vojske, da imaju nešto veća primanja. Sa druge strane, što se lovačke avijacije tiče, tu nam je kritična situacija i tu ćemo pre svega u narednom periodu popravljati stvari", rekao je Vučić u izjavi novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

On je najavio da će Vojska Srbije biti sve opremljenija i modernija.

"U ovakvim savremenim okolnostima, mi moramo da vodimo računa o bezbednosti naše zemlje. Srbija vodi miroljubivu politiku. Neki mi se smeju kada parafraziram Josipa Broza Tita, koji je govorio 'živimo i radimo kao da nikada rata neće da bude, ali smo uvek spremni da svoju zemlju branimo, sačuvamo'. Kao što vidite, naše kapacitete borbene gotovosti svakodnevno unapređujemo", rekao je Vučić.

On je dodao da novac koji je odvojen za helikoptere predstavlja veliki novac za budžet Srbije.

Komandant vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije general Ranko Živak je naveo da je danas istorijski dan za VS, jer posle više decenija se ukazala prilika da se prisustvuje isporuci vojnih helikoptera, koji su za vojsku jako značajni sa aspekta kapaciteta koji su potrebni za izvršavanje svakodnevnih zadataka.

"Naši projektovani transportni kapaciteti do sada, projektovani na osnovu redovnih potreba i za potrebe veće pomoći civilnim strukturama, iznose osam helikoptera. Mi imamo šest transportnih helikoptera, koji su na zalasku karijere, imaju 35, 36 godina. Sada ćemo ih zameniti sa dva nova. Oni će doprineti transportu za potrebe naše zemlje, ali isto tako i za podršku mirovnim operacijama", rekao je general Živak. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi