Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Suđenje za Fimi mediu započelo bez prvih svjedoka

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     28.06.2016 u 11:12 h 0

Suđenje za Fimi mediu započelo bez prvih svjedoka
FOTO: Agencija Anadolija

Zbog izostanka dvoje svjedoka, nekadašnjih bliskih suradnik premijera Ive Sanadera, danas je odgođeno njihovo saslušanje u ponovljenom suđenju za slučaj Fimi media na Županijskom sudu u Zagrebu


Kao prvi od ukupno 220 svjedoka, na sudu su trebali biti ispitani bivši visoki HDZ-ovi dužnosnici i Sanaderovi suradnici, Božidar Kalmeta i Bianca Matković, koji su svoj nedolazak ispričali ranije preuzetim poslovnim obavezama.

Rasprave, odnosno saslušanja, su zakazane dvaput tjedno do 20. srpnja, no s obzirom da je ljeto i vrijeme kada ljudi idu na godišnje odmore, upitno je koliko će svjedoka biti saslušano u ovom roku, kazao je Tihomir Rubeša, odvjetnik Ratka Mačeka, bivšeg HDZ-ovog glasnogovornika.

Rubeša je istaknuo kako iskazi dijela svjedoka postoje zabilježeni već iz prvog suđenja te kako je u skladu s tim za očekivati da će uzimanje iskaza trajati nešto kraće. Kazao je kako očekuje da će ponovljeni postupak trajati kraće od prvog suđenja za Fimi Mediju.

Vladimir Terešak, odvjetnik HDZ-a u slučaju Fimi Media, nije htio prognozirati koliko će trajati ponovljeno suđenje, no kazao je kako očekuje najmanje godinu dana trajanja procesa. Kazao je samo kako je za jesen tempo suđenja puno gušći.

Terešak je istaknuo kako je suđenje još u uvodnoj fazi čitanja dokumentacije i uvodnih obraćanja.

Svjedoci u ovom slučaju su tadašnji članovi Predsjedništva HDZ-a, a Terešak je izjavio kako očekuje da će saslušanja tadašnjeg HDZ-ovog tajnika Ivana Jarnjaka potrajati najduže.

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković osvrnula se na drugi Sanaderov slučaj Planinska u kojem je ponovljeno vještačenje spornih nekretnina. Kazala je kako ni u ponovljenom vještačenju vještak nije u cijelosti odgovorio zahtjevima suda.

Sloković je progovorila i o slučaju INA-MOL te kazala kako je slučaj zastao u fazi prevođenja, kako se očekuje odluka Vrhovnog suda hoće li se ili neće prevoditi dijelovi spisa. Zahtjev je obrane da se cijeli spis prevede na mađarski, što je dugotrajan posao koji bi odgodio proces. 

Ispitivanjem prvih od ukupno 220 svjedoka nastavlja se ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima zbog izvlačenja milijunskih iznosa iz državnih ustanova i tvrtki preko marketinške agencije Fimi Media. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi