Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Brazil: Nezavisni revizori tvrde da Rouseff nije počinila finansijski kriminal

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     28.06.2016 u 09:17 h 0

Brazil: Nezavisni revizori tvrde da Rouseff nije počinila finansijski kriminal

Suspendovana predsjednica Brazila Dilma Rousseff nije počinila finansijski kriminal za koji je ranije optužena, navedeno je u izvještaju nezavisnih revizora koje je angažirao brazilski Senat.


Rousseff je optužena za finansijske malverzacije u budžetu tokom predsjedničke kampanje 2014. godine, a istragu o tim navodima vodila je parlamentana komisija. Za vrijeme istrage Rouseff je bila suspendovana sa mjesta predsjednice na 180 dana. 

Izvještaj revizora pokazao je sve slabosti procesa vođenog protiv Rousseff, tvrde njene pristalice, posebno članovi njene Radničke partije. 

 Prema izvještaju, Rousseff nije odlagala plaćanja državnim bankama, niti je kršila porezne zakone. 

 Pristalice privremenog predsjednika Michela Temera, koji je čvrsto zagovarao istragu protiv Rousseff, kažu kako dokument koji je zahtijevao Senat neće uticati na šanse da ona ponovo preuzme vodstvo u zemlji. 

U maju, dvije trećine senatora glasalo je za suspenziju Ruouseff zbog navoda o kršenju poreznih zakona. Novo glasanje o slučaju Rouseff je planirano u augustu. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi