Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bez konsenzusa članova Predsjedništva BiH o adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     27.06.2016 u 21:55 h 0

 Bez konsenzusa članova Predsjedništva BiH o adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju
FOTO: Agencija Anadolija

- Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvješće o pregovorima radi zaključivanja Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Europskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, da bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske EU


 Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvješće o pregovorima radi zaključivanja Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Europskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, da bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Predsjedništvo BiH se nije izjašnjavalo o ovom pitanju, jer nije bilo konsenzusa članova Predsjedništva BiH. Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o izvršenju Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza za 2015. godinu, te će isti biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH je, između ostalog, donijelo odluke o prihvaćanju i određivanju potpisnika za Sporazum između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije za IPA II. Program prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014. - 2020., Sporazum o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina za 2015. godinu između Europskog povjerenstva, Vlade Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i Sporazum o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora za 2015. godinu između Europskog povjerenstva.

Također, Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o imenovanju voditelja dijela kontigenta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji potpore miru "Odlučna potpora", u Islamskoj Republici Afganistan.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Informaciju Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine s tezama za nastup izaslanstva Bosne i Hercegovine na Ssamitu NATO-a u formatu misije „Odlučna potpora“.

"Predsjedništvo BiH je usvojilo smjernice za nastavak i završetak izrade dokumenta 'Pregled obrane'. Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o mogućem angažiranju vojne policije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u misiji 'Odlučna potpora' u Afganistanu. Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o produženju mandata kontigentu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Multidimenzionalnoj integriranoj stabilizacijskoj misiji Ujedinjenih naroda u Republici Mali. Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o produženju mandata kontigentu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Organizaciono-stabilizacijskoj misiji Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongo. Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o produženju mandata grupi časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji potpore miru 'Odlučna potpora' u Islamskoj Republici Afganistan", navodi se u saopćenju.

Predsjedništvo BiH je također donijelo odluke o prihvaćanju i određivanju potpisnika za Sporazum o suradnji u području obrazovanja između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine, za razdoblje 2016. - 2019. i Protokol o suradnji u području obrazovanja između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske.

Predsjedništvo BiH je, između ostalog, donijelo odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Bjelorusije o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica, Ugovora o zajmu (Projekt Koridor Vc 2) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvitak, Sporazuma o financiranju programa posebnih mjera za oporavak nakon poplava i upravljanje rizikom od poplava – dio koji se odnosi na Bosnu i Hercegovinu – između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH i Europske unije, koju predstavlja Europsko povjerenstvo i Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Austrije o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi