Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Novac od registracije zadržala za sebe, budžet RS oštetila za 56.000 maraka

Hronika

Izvor: Nezavisne novine     27.06.2016 u 15:38 h 0

Novac od registracije zadržala za sebe, budžet RS oštetila za 56.000 maraka

Banjalučka policija u nastavku akcije „Uplatnice“ podnijela je izvještaj protiv G.E. (29) iz Banjaluke zbog zloupotreba povjerenja.


Kako „Nezavisne“ saznaju, G.E. je od januara 2013. do avgusta 2015. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao lice zaposleno za posredovanje u prodaji i registraciji vozila, u jednom privatnom preduzeću u Banjaluci, u postupku produženja registracija vozila u CJB Banjaluka preuzimala novac u navedenu svrhu, pri čemu nije ispunjavala dužnost i zloupotrebljavala data ovlaštenja, na način što nije vršila uplate na račun javnih prihoda, te novac zadržavala za sebe.

Kao dokaz o izvršenoj uplati, u postupku registracije vozila, prilagala  je primjerke uplatnica koje glase na druga imena, fiktivne i neovjerene uplatnice.

Opisanim radnjama, G.E. je zloupotrebila data ovlaštenja i time pričinila šetu budžetu RS i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 56.000 KM.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi