Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Besplatan odlazak u banje za oko 200 penzionera

Brčko

Izvor: Cafe.ba / Srna     27.06.2016 u 13:58 h 0

Besplatan odlazak u banje za oko 200 penzionera

Oko 200 penzionera iz Brčko distrikta i ove godine imaće priliku da besplatno koristi banjsko-klimatsko liječenje, za šta se iz lokalnog budžeta godišnje izdvaja 100.000 KM.


Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske u Brčko distriktu Veljko Zlatović i Ismet Bešić, predsjednik Udruženje penzionera koji penzije primaju iz Fonda PIO/MIO Federacije BiH, kažu da se vrše intenzivne pripreme i pravljenje spiskova za slanje penzionera u banju, iako budžet distrikta za ovu godinu još nije usvojen. 

Oni su izrazili nadu da će Budžet distrikta ovih dana biti operativan kako bi prve grupe penzionera banjsko-klimatsko liječenje mogle koristiti već početkom narednog mjeseca. 

"Penzionerima je preko udruženja omogućen odlazak u banje i na kredit koji se plaća u šest mjesečnih rata uz 10 odsto popusta", kaže Zlatović. 

Prema njegovim riječima, izbor penzionera koji će ići u banju o trošku budžeta Brčko distrikta vrši se po posebno utvrđenim kriterijumima. Za odlazak penzionera u banju udruženja godišnje iz budžeta distrikta dobijaju po 50.000 KM. 

U Brčkom imamo oko 10.930 penzionera, od kojih oko 6.300 koji penzije primaju iz Fonda PIO Republike Srpske, a oko 4.620 iz Fonda FBiH. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi