Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zakon o RTV javnim servisima skinut sa dnevnog reda

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     27.06.2016 u 12:39 h 2

Zakon o RTV javnim servisima skinut sa dnevnog reda

Klub SDA zatražio je pauzu. Naime, Klub SDA traži posebnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o nacionalnoj grupi predmeta u BiH, te o jeziku.


Nakon pauze Klub SDA  se složio da Vijeće ministara pripremi informaciju o poštivanju prava na izbor jezik, te da se nakon toga ta tačka uvrsti na neku od narednih redovnih sjednica, ili da se organizuje posebna sjednica.

Sadik Ahmetović, poslanik SDA rekao je novinarima u pauzi sjednice da je alternativa nerješavanju ovog pitanja "mogućnost da se blokira Republika Srpska".

"Ovo je kontinuirana tortura Vlade Republike Srpske nad Bošnjacima. Parlament BiH mora zauzeti stav. Ako posegnemo za altrenativom neće biti dobro, one mogu biti svakojake. Udar na identitet jednog naroda otvara prostor da se alternativa traži u blokadama puteva ili paralizovanju kompletne Republike Srpske. Mi to možemo i mi ćemo to uraditi ako se ovo nastavi", rekao je Ahmetović.

Prijedlog izmjena i dopuna zakona o RTV javnim servisima skinut je danas s dnenvog reda i vraćen u amandmansku proceduru.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajuće municije, po skraćenom postupku, predlagača Savjeta ministara BiH, koji je svojevrsna potvrda određene usklađenosti sa pravnom tekovinom EU u ovoj oblasti.

Riječ je o reformskom zakonu kojim BiH ispunjava međunarodno preuzete obaveze u oblasti nezakonite proizvodnje i trgovine vatrenim oružjem.

Donošenje ovog zakona omogućiće lakše i jednostavnije praćenje trgovine oružjem i ojačati institucije u borbi protiv nelegalne trgovine oružjem, te osigurati čvršću saradnju sa drugim državama u procesu praćenja označenog oružja i municije.

Pred poslanicima će se naći i izvještaj Zajedničke komisije oba doma za postizanje identičnog teksta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, predlagača Savjeta ministara BiH.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Читам још једном и не могу да вјерујем како је сада свако посланик, кад може да уцјењујњ Парламент, РС, па и читаву БиХ.Замислите овакву изјаву:
    "Ako posegnemo za altrenativom neće biti dobro, one mogu biti svakojake. Udar na identitet jednog naroda otvara prostor da se alternativa traži u blokadama puteva ili paralizovanju kompletne Republike Srpske. Mi to možemo i mi ćemo to uraditi ako se ovo nastavi", rekao je Ahmetović."
    И то озбиљни људи као требају озбиљно да схвате?
    Много чудно.

  2. Устав је Устав, Закон је Закон, а руља ако блокира саобраћајнице, нико на свијету их неће схватити да су нормални, ако кажу да тако рјешавају питање језика или нације.Умјесто што у тој Скупштини свако свашта млатачи, ајд донесите нормалан закон о тв претплати, такав да ко гледа да плаћа, а ко не гледа, Боже сачувај да плаћа, под било каквим такозваним отаџбинским изговором.Ваљда је народ најважнији дио отаџбине.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi