Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Eto video streaminga uživo i na YouTubeu

Nauka i tehnologija

Izvor: tportal.hr     26.06.2016 u 20:08 h 0

Eto video streaminga uživo i na YouTubeu
FOTO: pixabay.com

Nije trebalo dugo čekati. Nakon što je Facebook uveo i počeo agresivno promovirati mogućnost video prenosa uživo na svojoj platformi sličnu je značajku najavio i YouTube


Sve otkad su se na sceni pojavili Meerkat, Periscope i slični servisi o video prijenosu uživo putem društvenih mreža puno se priča i piše. Da je riječ o trendu kojeg treba shvatiti ozbiljno konačno je potvrdio Facebook lansiranjem svog servisa Live, u kojeg će uložiti 50 milijuna dolara samo kako bi pridobio poznate i slavne na emtiranje uživo.

YouTube, naravno, nije mogao ostati po strani. Stigla je najava kako će njene aplikacije uskoro vam omogućiti streaming videa uživo na vaš kanal na YouTubeu kad god vam se svidi.

Pomalo je iznenađujuće što je YouTubeu trebalo toliko vremena za potez koji se čini prilično očitim, pogotovo ako se ima u vidu kako prenose uživo podržavaju već dulje vrijeme.

Facebook je u prednosti zbog izraženije društvene komponente, ali čini se izvjesnim kako će brojni stvaratelji sadržaja i te kako profitirati. A nije teško ni zamisliti korisnike YouTubeakoji nisu popularni kako odašilju svoje misli, osjećaje i drugo u svijet uživo. 

YouTube će u aplikaciju dodati dugme 'capture'. Moći ćete ga koristiti za snimanje fotografije koju ćete upotrijebiti za thumbnail, dodati kratki opis i početi emitirati. Moći ćete odlučiti želite li ili ne aktivirati chat, kao i hoćete li obavijestiti one koji vas prate kad ćete krenuti u prenos uživo.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi