Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Mjestimično vlažni i klizavi kolovozi

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     26.06.2016 u 09:37 h 0

Mjestimično vlažni i klizavi kolovozi
FOTO: fotodesk.net

BANJALUKA - U Republici Srpskoj kolovozi su ovog jutra pretežno suvi ili mjestimično vlažni i klizavi, a ponegdje u kotlinama i duž rijeka ima slabije magle.


Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu. Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka zatvorena je za saobraćaj. Vozačima, pogotovo onim koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška–Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

Auto-putem Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija nesmetano.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice - Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka /u mjestu Gornja Ostružnja/ najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja koje će regulisati privremena saobraćajana signalizacija. Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, koji će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republika Srpska/FBiH /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put. U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, pa je potrebno poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Počeli su deminerski radovi na Jabučić Polju, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih, 30-minutnih obustava saobraćaja. Sportski auto-moto savez Republike Srpske organizuje međunarodnu auto-trku na kružnim stazama pod nazivom "Nagrada Banjaluka 2016" na Autodromu Zalužani.

Za danas u 9.00 do časova zakazan je slobodni trening, u 11.30 svečano otvaranje, a u 12.00 časova start trke. Oko 17.00 časova najavljeno je objavljivanje rezultata i dodjela nagrada. Trka je upisana u kalendare takmičenja Centralnoevropske zone, te Republike Srpske, BiH, Hrvatske i Crne Gore i boduje se za šampionate tih zemlja. U Federaciji  BiH u toku su sanacioni radovi na dionici Sarajevo-tranzit.

Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila teža od tri i po tone najveće dopuštene mase i autobuse, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, uključujući pravce Lašva-Topčić Polje, Čapljina-LJubuški, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most. Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 10 minuta. Na graničnom prelazu Velika Kladuša, zbog pada sistema kod hrvatske granične službe, mogu prelaziti samo državljani EU. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi