Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Šokantne makeup transformacije (FOTO)

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     24.06.2016 u 16:07 h 1

Šokantne makeup transformacije (FOTO)

Manje ili više, svi smo upoznati sa šminkom i njenim moćima transformacije koje ima. U trenutku se može sve promijeniti na nečijem licu, samo ako profesionalac uzme nekoliko četkica, šminku i napravi ono što poželi. Sve je u tehnici i inspiraciji i posao je gotov. Devojke iz dana u dan saznaju šta je to novo u svijetu makeup -a i šta se njim može postići, pa isprobavaju to na sebi.


Brojni video klipovi na društvenim mrežama dokaz su tome koliko šminka može da promijeni fizički izgled jedne osobe, a to ide skoro do granica neprepoznatljivosti. No, postoje i oni koji ne koriste šminku samo zarad uljepšvanja i možda boljeg izgleda, već i kao sredstvo kojim se može napraviti jedno umjetničko djelo.

Ovakvim razmišljanjem, da se šminkom može stvoriti ozbiljna umjetnost, povela se i jedna devojka iz Sjeverne Koreje. Dain Jun je neko ko pravi fantastične iluzije, iluzije koje će vas zadiviti i iznenaditi, a koje su naslikane na koži četkicama i šminkom koju dame koriste u svakodnevnom uljepšavanju. Nevjerovatno oslikani dijelovi kože navešće vas da se zapitate u šta to vi gledate.

Osim šminke, Dain koristi nekada i vodene boje, budući da često prelazi linije lice, pa oslikava vrat ili kosu, ali bilo šta da koristi, ono što uspije sama da uradi na sebe, koristeći sopstvenu kožu kao slikarsko platno, navešće vas da posmatrate dugo njene fotografije i da se divite njenom umeći.

Često i svoje šake koristi kao slikarsko platno i najčešće na njemu oslikava dio svog lica, pa kada prisloni šaku uz lice djeluju kao jedno. Optička iluzija, varka koju pruža ovako prislonjena ruka na lice je začuđujuća i nevjerovatna.

Sigurno je da ovaj posao Dain oduzima mnogo vremena. Proces koji je potreban da se sve naslika što počne traje satima, budući da često ima toliko oslikanih detalja na licu, da je prosto nemoguće završiti za neko kratko vrijeme ili sat ili dva. Na nekim fotografijama koje objavljuje na svom profilu društvene mreže Instagram, može se čak vidjeti i proces nastajanja nekog umjetničkog djela na njoj.

Ova djevojka ne oslikava samo iluzije koje predstavljaju dva lica na njenom ili šaku na kojoj je oslikala svoj lik, već nekada sebe spoji sa pozadinom koja se iza nje nalazi, nekim predmetom koji joj je iza glave, a jednom se čak ukomponovala sa nebom, te joj je lice djelovalo isto tako.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Kakva glupost, braćo moja..

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi