Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

BIHAMK: Saobraćaj na dionicama u BiH na kojima se izvode radovi odvija se usporeno ili uz kraće zastoje

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     24.06.2016 u 09:13 h 0

BIHAMK: Saobraćaj na dionicama u BiH na kojima se izvode radovi odvija se usporeno ili uz kraće zastoje
FOTO: pixabay.com

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba upozoravaju vozače da se saobraćaj odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.


Inače, povoljni uvjeti za vožnju karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. 

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), te magistralni putevi: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1). 

Zbog održavanja vjerskog skupa “Sv.Ivo” u Podmilačju večeras do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona. 

Iz istog razloga danas od šest do 16 sati zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka (na dionici Jajce-Crna Rijeka). U pomenutim terminima teretna vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima, a vozači ovih vozila se mole da planiraju svoje putovanje u skladu sa najavljenim izmjenama u režimu saobraćaja. 

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi