Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ako vidite ovo na nečijem telefonu - budite VRLO oprezni

Nauka i tehnologija

Izvor: 24sata.rs     23.06.2016 u 20:27 h 0

Ako vidite ovo na nečijem telefonu - budite VRLO oprezni
FOTO: pixabay.com

Znate za onaj vic kada muž pošalje ženi poruku ''Draga, Maja me vozila sa posla i imali smo udes, vode me u Hitnu pomoć'', a žena napiše ''ma dobro za udes, nego ko ti je ta Maja''. E, od sada može da bude ko god vi hoćete!


Besplatna aplikacija koja će uskoro postati dostupna na Google Play Store-u nudi nešto neprocjenjivo - vašu privatnost. Zbog nje više nećete morati da krijete telefone od dosadnih članova porodice ili kolega, štaviše, moći ćete da im date da vam čitaju poruke. I dok se oni samozadovoljno keze, posljednji ćete se smijati - vi. 

Aplikacija Wylie, dostupna na IOS telefonima automatski krije vaše poruke tako što ih pokazuje. Dobro ste pročitali. Pokazuje sve do jedne. Samo što ih znatiželjni posmatrač vidi onako kako vi želite. 

Autori su stvorili ovu zanimljivu aplikaciju kao oružje za zaštitu vaše privatnosti, sa ciljem da budete gospodari sopstvenog radnog prostora. Naravno, na korisniku je da je upotrijebi kako smatra da je potrebno. 

Recimo, zakleli ste se ženi da morate da ostanete i radite duže da vas ne bi tjerala da idete kod njene dosadne rodbine na slavu. 

Umjesto toga otišli ste da gledate fudbalsku utakmicu sa prijateljima. Ako žena prosečnog korisnika mobilnog telefona otvori njegov inboks i vidi poruku "čekam te kod Severa, poslao sam matoru na slavu, ponesi pivo" sa sve slikom tribine, vjerovatno će taj nesrećnik sljedeću poruku dobiti od advokata. 

Ako koristite Wylie, ta ista poruka prikazivaće se vašoj ženi kao "Čekam te kod računovođe, poslao sam fakturu, molim te ponesi papirologiju", a vašu sliku sa utakmice zamjeniće fotografija dosadnog grafikona. Pravi sadržaj će se otkriti jedino ako telefon prepozna vaš otisak prsta, ili ako žena zna da odgovori na unaprijed postavljeno pitanje ili zagonetku. 

Da ne bi zvučalo kao da sa taštom koja ne zna da upali kompjuter pričate o Power point prezentacijama, moći ćete da birate kategorije. Tako možete da ćaskate o fudbalu i nesnosnoj tetki vaše žene do mile volje - aplikacija će uredno to prevoditi u razgovore u šopingu ili školi. 

Zamislite Wylie, kao idealan paravan koji bukvalno prekriva vaše poruke. 

Konačno se pojavio idealan protivotrov za ljude koji ne umiju da gledaju svoja posla - sada mogu slobodno da gledaju, a neće ni slutiti da i vi sve vrijeme gledate njih.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi