Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Svinjska rebra u soku od paradajza

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     23.06.2016 u 09:38 h 0

Svinjska rebra u soku od paradajza

Za današnji ručak pripremite uvijek slasna svinjska rebarca, ko tome može odoljeti.


Sastojci:

  • 1 kg svježih svinjskih rebara
  • 1 kg krompira
  • 30 g svinjske masti
  • 3 čena bijelog luka
  • so,
  • biber
  • ruzmarin

Marinada:

  • 30 g senfa
  • 30 g meda
  • 250 ml soka od paradajza
  • 10 ml vorčester (vuster) sosa

Priprema:

Svinjska rebra posoliti i pobiberiti sa svih strana. Mast staviti u tepsiju i dodati rebarca.

Napraviti marinadu od meda, senfa, soka od paradajza i vuster sosa i preliti rebarca. Posuti ruzmarinom i peći u rerni zagrijanoj na 180°C oko pola sata.

Izvaditi iz rerne i u tepsiju poređ•ati isječen krompir i bijeli luk i vratiti u rernu da se peče još 30 minuta.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi