Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Obrt u dobojskom sudu: Sanja Bogojević svjedočiće protiv majke

Hronika

Izvor: Nezavisne novine     22.06.2016 u 20:53 h 0

Obrt u dobojskom sudu: Sanja Bogojević svjedočiće protiv majke

Sanja Bogojević (26) iz Trnjana, koja je dobila imunitet, svjedočiće pred Okružnim sudom Doboj protiv svoje majke Vojkane Bogojević (53), optužene za teško ubistvo dvije bebe koje je ona rodila.


Dvadesetšestogodišnjakinja je dobila imunitet za počinjeno krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju, a na suđenju, koje je zatvoreno za javnost, trebalo bi da iznese sve detalje ovog slučaja koji je šokirao bh. javnost.

Sanja, koja je mentalno zaostala, rodila je u periodu od 2011. do 2015. godine tri bebe, za ubistvo dvije bebe je optužena njena majka Vojkana, dok je trećoj bebi, čije tijelo nije pronađeno, ona presudila. Vojkana se 26. aprila izjasnila da nije kriva, a istog dana se pred Okružnim sudom Doboj izjasnio da nije kriv i Rade Bogojević (54) iz Trnjana, Sanjin rođak, za kojeg je DNK analizom utvrđeno da je otac jedne od tri bebe.

Vid Janković iz Dugog Polja, i Žarko Cvijetić iz Skugrića, koji su takođe imali seksualne odnose sa djevojkom, a koji su, kao i Bogojević, optuženi za obljubu nad nemoćnim licem, takođe su kazali da nisu krivi. Suđenje je počelo 16. juna i tada je saslušano pet svjedoka, potvrđeno je "Nezavisnim" u Okružnom sudu. "Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 13. jul, kada će biti saslušana tri svjedoka.

Javnost je isključena tokom čitavog postupka, a o objavi presude da li će biti javna ili ne Sud će odlučiti nakon završenog glavnog pretresa", navode u Okružnom sudu, koji je uvažio zahtjev Tužilaštva i suđenje zatvorio za javnost. Odbrana Vojkane Bogojević tvrdi da je ubistva počinila Sanja, a ne njena majka, koja ju je navodno štitila i nije htjela da je prijavi, ali to demantuju svjedoci, koji su trudnu djevojku susretali u selu.

Svjedoci navode da je Vojkana tokom prvog kćerkinog porođaja sve sama obavila, prerezala pupčanu vrpcu, a potom bebu koja je plakala stavila u najlonsku vreću i zakopala je na njivi u blizini kuće Bogojevića. Upravo prva Sanjina trudnoća je ključna za cijeli slučaj jer je Vojkana tada zatražila novčanu pomoć za kćerkin abortus od Centra za socijalni rad, koji joj nije izašao u susret, pa je "problem" riješila sama.

I epilog druge kćerkine trudnoće je bio isti, a kada je Sanja po treći put počela da se porađa, Vojkana joj je navodno zaprijetila da se bebe rješava kako zna i umije, pa joj je djevojka presudila i bacila ju je u šumarak. Javnosti je ostalo nepoznato i ko je otac druge bebe, čiji su skeletni ostaci pronađeni u blizini kuće Bogojevića, te gdje je završilo tijelo treće bebe, koje nije pronađeno na lokaciji gdje je Sanja navela da ju je bacila

. Djevojka se nalazi u ustanovi izvan Doboja od kraja avgusta prošle godine, i nije hapšena, ali je protiv nje podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo djeteta pri porođaju. Prema Krivičnom zakonu RS za teško ubistvo, za šta terete Vojkanu, prijeti joj zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora, dok bi Bogojević, Janković i Cvijetić, optuženi za obljubu nad nemoćnim licem, u zatvoru mogli provesti najmanje pet godina.

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi