Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Razmotren prijedlog plana parcelacije za autoput Banjaluka-Doboj

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     21.06.2016 u 20:40 h 0

Razmotren prijedlog plana parcelacije za autoput Banjaluka-Doboj
FOTO: fotodesk.net

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga plana parcelacije za autoput Banjaluka –Doboj po skraćenom postupku.


Plan se izlaže na stalni javni uvid u jedinicama lokalne samouprave gradu Doboju, te u opštinama Laktaši, Prnjavor, Derventa i Stanari, navodi se u obrazloženju prijedloga ove odluke. 

Tekstualni i grafički dio plana u analognom i digitalnom obliku nalazi se u prilogu ove odluke i čini njen sastavni dio, navodi se u ovom dokumentu. 

Poslanik SNSD-a Igor Žunić rekao je da je ovom odlukom predviđeno da će opština Derventa imati prilaz izlaznoj petlji prema Stanarima. 

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da će klub poslanika SDS-a podržati prijedlog ovog plana, jer je on neophodan kako bi se završila izgradnja ove dionice autoputa. 

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je i prijedlog odluke o obrazovanju anketnog odbora - odbora za koordinaciju sa institucijama i organizacijama u vezi izgradnje Memorijalnog centra "Gradina" i praćenja usvajanja Deklaracije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata u parlamentima drugih država. 

Prijedlogom ove odluke definisano je da bi anketni odbor trebalo da čini 11 članova među kojima su poslanici i predstavnici institucija Republike Srpske. 

Navedenu odluku predložio je SDS-K. 

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra glasanjem o apsolviranim tačkama dnevnog reda. Nastavak sjednice zakazan je za 10.15 časova. 

Po njenom okončanju, trebalo bi da bude održana i 13. redovna sjednica parlamenta Srpske o čemu će sutra odlučiti skupštinski Kolegijum. 

Na ovoj sjednici poslanici bi trebalo da razmatraju izbor predsjednika Ustavnog suda Republike Srpske - prijedlog predsjednika Republike, kao i prijedloge zakona o javnim tužilaštvima i o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj. 

Na dnevnom redu su i prijedlozi Zakona o studentskom organizovanju i Zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskoj policiji.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi