Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Da li biste ljetovali u Bosni?

Bosna i Hercegovina

Izvor: Klix     21.06.2016 u 17:10 h 2

Da li biste ljetovali u Bosni?

U jedini bosanskohercegovački grad na Jadranskom moru stižu prvi posjetioci u ovoj sezoni, a prema riječima Andrije Krešića, direktora Turističke zajednice HNK, biće ih mnogo više.


U razgovoru za Klix.ba, Krešić je otkrio da očekuje dobru predstojeću sezonu i da ni vremenske prilike ne bi trebalo da predstavljaju ograničenje. 

- Možemo reći da je sezona već na neki način počela. U Neumu ima gostiju, a iz razgovora s hotelijerima može se zaključiti da ih ima više nego u isto vrijeme prošle godine. Takođe, u hotelima i privatnim smeštajima ima 13.000 ili 14.000 kreveta - rekao je Krešić. 

Krešić je rekao da tamošnja opšina svake godine napravi neki novi sadržaj ili unapredi postojeći, ali da zbog skučenog gradskog prostora nije riječ o velikim poduhvatima 

Takođe, pojedini problemi ukazuju na to da turizam u Neumu raste, ali da, nažalost, jedini grad u BiH na jadranskoj obali nema kapacitet da prati tražnju. 

- Neum danas ima problema sa plažama jer su smeštajni kapaciteti veći od kapaciteta plaža. Iako se i na tom problemu radi, mislim da je Neum zreo za jedan veliki zahvat kada je riječ o plažama i sportskim terenima u kojima se takođe krije potencijal i van sezone - kazao je Krešić. 

Opština je ove godine konačno završila šetalište koje se proteže od jednog do drugog kraja Neuma u dužini od pet kilometara.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
 1. bio jednom i nikad vise prljavo skupo i puno vehabija i terorista

 2. Proguglah malo po Neumu, da bih eventualno s porodicom otišao tamo na odmor.
  Zaključak:Njima nije baš do turista, već do isticanja svog hrvatstva i svoje politike.
  Očekuju turiste, a ulicama daju imena kao što su: Neumske bojne, Dr Franje Tuđmana, Domovinskog rata, Hrvatskih branitelja.Treba tim tamo reći da je rat odavno završen.Nazivi ulica: Mimoza, Zagrebačka, Humska,... su sasvim prikladni.
  Čovjek ide na more, valjda da se odmori, a ne da uči njihovu najnoviju istoriju i da osjeća njihovu mržnju prema nekome kroz nazive ulica.Nikakva asocijacija na bilo koji rat nije umjesna, nije poželjna, nije ni pametna.
  Trebate prvo da riješite svoj problem u glavi, pa onda problem dužine plaže i dr.
  Ne bum vam došel.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi