Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vlasnici oldtajmera traže trajnu registraciju

Banja Luka

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     20.06.2016 u 17:08 h 0

Vlasnici oldtajmera traže trajnu registraciju
FOTO: Agencija Anadolija

- Nenad Stevandić je nakon sastanka sa vlasnicima oldtajmera rekao je da se nada da će ova inicijativa biti veoma brzo formalizovana i završena


 Predstavnici grupe građana - vlasnika oldtajmera, danas su u razgovoru sa Nenadom Stevandićem, potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, zatražili da im se omogući da trajno registruju oldtajmer vozila, javlja Anadolu Agency (AA). 

Milan Petković, predstavnik vlasnika ovakvih vozila, objasnio je da je Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH definisao oldtajmere i predvidio da se mogu registrovati trajno.

"Međutim podzakonska akta nisu nikad donešena. Mi ne ulazimo u to čija je to nadležnost, obratili smo se Narodnoj skupštini, narodnim poslanicima od kojih tražimo da tu inicijativu podrže i da dobijemo trajnu registraciju", rekao je Petković.

Istakao je da vlasnici imaju ogromne troškove, jer je za veliki broj ovakvih vozila registracija zbog velike kubikaže skuplja od registracije novih automobila.

"Svako ovo vozilo ima veliku vrijednost, smatramo da je to vrijednost i Banjaluke i svakog drugog grada u RS, da je svaki od njih pokretni spomenik i treba da bude na ukras ovom gradu, a ne da stoji u garaži zato što ne može biti registrovan", rekao je Petković.

Pozvao je i druge vlasnike oldtajmera da se pridruže njihovoj inicijativi navodeći da sljedeći sastanak imaju za 14 dana u ministarstvu saobraćaja i veza RS kojem će prisustvovari i predstavnici MUP-a RS.

Naglasio je da neće odustati od svog zahtjeva, a da do donošenja Pravilnika o registraciji motornih vozila, koji je trenutno u izradi, bude donesena privremena uredba koja će im omogućiti trajnu registraciju.

Nenad Stevandić je nakon sastanka sa vlasnicima oldtajmera rekao je da se nada da će ova inicijativa biti veoma brzo formalizovana i završena, na korist građana RS i BiH. 

Stevandić smatra da su vlasnici diskriminisani, zbog čega će tražiti da Vlada RS svojom uredbom reguliše ovo pitanje kao u zemljama Evropske unije dok se ne smisli bolje rješenje u Savjetu ministara BiH. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi