Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ukinuta oslobađajuća presuda Elmedinu Čauševiću

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     20.06.2016 u 13:14 h 0

Ukinuta oslobađajuća presuda Elmedinu Čauševiću

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je oslobađajuću presudu Elmedinu Čauševiću za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području opštine Konjic 1993. godine.


Drugostepeni sud je ukinuo presudu, te donio odluku da se postupak iznova vodi pred Kantonalnim sudom u Mostaru, prenosi Birn. 

Kantonalni sud u Mostaru Čauševića je u septembru 2015. godine oslobodio krivice da je kao pripadnik Specijalnog odreda za posebne namjene pri Štabu Vrhovne komande takozvane Armije BiH "Zulfikar", namjerno nanio snažni tjelesni i duševni bol Zoranu Kneževiću u selu Grabovci kod Konjica.

On je oslobođen i da je uputio prijetnje preko Zorana i LJilje Knežević njihovoj maloljetnoj kćerci Dragani prilikom njihovog prevoženja u selu Lisičići, govoreći da će "na nju staviti eksploziv i poslati je u selo Vrci da ubije komandanta Hrvatskog vijeća odbrane" Iliju Kaleba. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi