Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

OSTAVE BEZ OBJAŠNJENJA: 7 razloga zašto muškarci to rade

Lifestyle

Izvor: Kurir     19.06.2016 u 14:03 h 0

OSTAVE BEZ OBJAŠNJENJA: 7 razloga zašto muškarci to rade
FOTO: pixabay.com

Ponekad se desi da muškarac nestane iz vašeg života bez ikakvog objašnjenja, evo sedam razloga zbog čega su to uradili.


Izgovaranjem čuvene rečenice „Ljubavi idem samo da kupim cigarete“, većina muškaraca se služi da bi na, po njima, najbezbolniji i najlakši način nestali iz vašeg života. Žene ovaj vid bega smatraju izuzetno kukavičkim i slažu se da bilo kakavo objašnjenje je bolje od nikakvog.

Gubitak interesovanja: U većini slučajeva, bilo da se radi o kratkoj ili dužoj vezi, ovo je jedan od glavnih razloga zašto se muškarci odlučuju na bijeg. Umjesto da se sa vama suoči i kaže u čemu je zaista problem on se odlučuje na kukavički potez i odlazi bez riiječi.

Nezrelost: Muškarac koji se odluči da bez i jedne riječi objašnjenja nestane iz vašeg života je prije svega jedna nezrela osoba. Nesposoban je da objasni svoje razloge i u većini slučajeva je veliki egoista i ne želi da se upušta u bilo kakvu diskusiju.

Nemogućnost da objasni svoju ljutnju: Kao razlog zašto je muškarac odlučio da vas napusti, navodi se i netrpeljivost. Umjesto da objasni koji je razlog tome, kanališe svoj bijes i ljutnju, on se okreće i odlazi bez pozdrava i objašnjenja.

Želja da nanese bol: Okrenuo se i otišao bez riječi, često kod žena izaziva duboko razičarenje i patnju. Upravo to je cilj pojedinih muškaraca da povrijede svog partnera na suptilan način bez i jedne teško izgovorene riječi.

Vodi dvostruki život: Zaljubljenik je društvene mreže putem kojih u samo par klikova može da koketira sa drugim djevojkama. Na ovaj način anonimnost mu je zagarantovana i obično se služi lažnim profilima.

Narcisoizvonst: Većina narcisoidnih osoba ima problem da voli bilo koga drugog osim sebe. Bitan je samo sebi i to ga često dovodi u situaciju da se okrene i ode.

Osveta: Pobjeći od nekoga bez riječi, često može da se tumači i kao neki vid osvete. Nije bitno koji je razlog u njegovoj glavi da bi se odlučio na ovakav korak, cilj mu je osveta i za minimalnu grešku. Kukavica..


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi