Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ova 8-godišnjakinja puna nade čekala je u redu u apoteci: Ono što je tražila slomiće vam srce!

Lifestyle

    18.06.2016 u 20:00 h 0

Ova 8-godišnjakinja puna nade čekala je u redu u apoteci: Ono što je tražila slomiće vam srce!
FOTO: pixabay.com, ilustracija

Ponekad postoje trenuci sudbine koje niko ne može da objasni. Upravo to je priča Tes koja je svom mlađem bratu kupila čudo – i to samo za nekoliko dolara.


Tes je radosna i srećna 8-godišnjakinja koja živi sa majkom, ocem i mlađim bratom Endruom u SAD. Oni su generalno jako srećna porodica. Međutim, jednog dana, Tes je čula svoje roditelje kako tiho razgovaraju o njenom mlađem bratu. Ona je znala da je on jako bolestan i da joj roditelji ostaju bez novca. 

Imali su plan da se presele u mali stan kako bi mogli da plate medicinske račune. Jedina stvar koja bi mogla da spasi njenog brata bila je jako skupa operacija. Tes je čula svog oca kada je rekao, “samo čudo može da spasi Endrua sada”. Djevojčica je dobila ideju. 

Tes je otišla u svoju sobu i uzela kasicu prasicu. Ispraznila je i pažljivo prebrojala novčić po novčić, jednom, dva puta, tri puta – samo da bude sigurna. Stavila je u džep i izašla napolje. 

Hodala je skoro 6 blokova prije nego što je naišla na apoteku. Tes je strpljivo čekala svoj red. Međutim apotekar je bio toliko udubljen u razgovor sa nekim čovekom da nije ni primjetio djevojčicu: čak ni kada je lupkala nogom o pod i pročistila grlo. Tek kada je stavila novčiće na pult, čovek je pogledao. 

Iznerviran, pitao je, “Šta ti treba? Pričam sa bratom koga nisam vidio godinama.” Tes je pristojno odgovorila, “I ja imam brata. On je jako bolestan i želim da mu kupim čudo.” Apotekar je bio zbunjen u početku pa je Tes objasnila, “Moj brat Endru ima nešto strašno što mu raste u glavi. Moj tata kaže da samo čudo može da ga spasi. I želim da vas pitam koliko košta čudo.” 

“Izvini dijete, ali mi ovdje ne prodajemo čuda”, rekao je mekanim glasom. “Nažalost, ja ne mogu da ti pomognem.” Tes je zatim rekla, “Molim vas, imam novca. Ako nije dovoljno, nabaviću još. Samo mi recite cijenu.” 

U tom trenutku apotekarov brat se okrenuo i pitao djevojčicu kakvu vrstu čuda njen brat treba. “Ne znam”, priznala je Tes. “Ali treba mu operacija i moj tata to ne može da plati, pa ću ja.” I držala je i dalje novac u ruci. 

Čovek je pitao koliko novca ima. ” 1 dolar i 11 centi”, rekla je Tes. “To je sve što imam”. Čovek se nasmijao. 

“Kakva slučajnost, to je tačna cijena čuda za tvog brata.” On je uzeo njen novac i pomogao joj da se vrati kući. Kada su stigli, porodica je otkrila da je čovek jako poznat neurohirurg. On se ponudio da operiše Endrua besplatno i to je spaslo život dječaku. 

Roditelji su ostali bez riječi. Pitali su se kolika je zaista cijena operacije, ali Tes se samo smeškala. Ona je znala tačnu cenu: 1,11 dolara. d

Tes je poslušala svoj unutrašnji glas i instinkt koji je dobro vodio. Mali Endru je sada bolje, a Tes je naučila da čuda zaista postoje. 

Podijelite ovu priču na društvenim mrežama, sigurno će i vašim prijateljima natjerati suze na oči…

Izvor: receptizasve.work


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi