Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ne budite se vi koji volite

Lifestyle

Izvor: Nezavisne novine     18.06.2016 u 11:31 h 0

Ne budite se vi koji volite
FOTO: pixabay.com

Kad jedno voli, a ono drugo se navikne da bude voljeno, onda bi bilo dobro da se nikad ne probude, ni zaljubljeni, ni voljeni. Jer je jad veliki i bol je velika kada se to desi. A desi se!


Juče se to desilo Marku i sad poslije posla dolazi pod njene prozore i nada se da će zbog one njihove velike ljubavi ona ipak ostati vjerna i vratiti mu se. U tom svom polusnu, u tom transu dok se duša ne prelomi, dok ne prihvati da je toj lijepoj igri došao kraj, on njeguje bodljikavi kaktus u svojim njedrima. Neće da ga izvadi, ne može jer kaže da se dvije godine velike ljubavi ne mogu tako lako zaboraviti, ali eto, ona tvrdi da može, ona kaže da je njoj bilo dosta čekanja i da će sad probati sa drugim. Sve iznova, iz početka.

A njihova ljubavna priča je počela lagano, s malo obaveza, oboje odrasli, samostalni sa dobrom karijerom.

Marko je uspjeli komercijalista, a Dara je doktorica, pedijatar.

Marko se poslije 15 godina braka i dvije ćerkice našao sam, kada je žena odlučila da se razvedu.

Nekoliko mjeseci poslije toga Dara i Marko nalete jedno na drugo. Ona je mlađa petnestak godina od njega, ali on je moćniji, njegovi prijatelji kruže u visokom društvu, on može da joj pomogne da je prime u bolnicu, da joj podigne titule i primanja. Ali možda nije samo radi toga, Marko je zgodan, igra golf, voli putovanja i otvorio je, radi hobija, jednu umjetničku galeriju.

Ima sve, a ništa nema. Jer od kada ga je supruga ostavila, od kada ne može da sjedne za sto u svojoj kući sa svojom porodicom, on je emotivno hendikapiran i nesiguran.

U takvom njegovom unutrašnjem mraku počinje njegova seksualna veza sa Darom. U početku su oboje ubijeđeni da to nije ljubav, ali se sve vrti oko nje. Dara nije, prema Markovoj priči, imala neke svoje zahtjeve, uvijek je bila raspoložena da mu ugodi.

Međutim, počela je osjećati da seks nije dovoljan. Nisu dovoljni ni ljetovanja na polinezijskim ostrvima, ni vikendi u Parizu i Londonu. Dari se približava 35. godina života i ona hoće dijete. Marko kaže da on već ima dvoje djece i nema namjeru da širi familijarni krug, ali ona ne odustaje.

Još nisu uzeli zajednički stan, zvanično nisu ni par, svako se vraća svojoj kući kad poželi. Ali Dara insistira da imaju dijete, a on se ne da.

Bori se između novih pritisaka i starih obaveza. Nastoji da bilo kako spasi dobar odnos s bivšom ženom samo da bi mogao da viđa češće kćerke, da one ne bi osjetile onu prazninu što je on doživio.

Rat i ljubav sa Darom se nastavljaju. Sve dok mu jednog dana nije dala ultimatum: ili pravimo bebu ili odlazim.

On pristaje, a Dara kaže da hoće i brak. Ali od bebe ništa.

Kako bilo da bilo, poslije toga Dara kaže Marku da ga ne voli i da je njihovoj priči došao kraj. Možda Marko neće da povjeruje u takvu priču, možda mu je negdje u dnu duše drago što se nije desilo ono što je izbjegavao, pa se ućuti nekoliko dana i čeka.

Ali dani prolaze, a Dara ga više ne traži. Njihovo putovanje u London koje je unaprijed organizovano približava se, ali Dara ne zove. Onda se Marko odluči i telefonira. Dara kaže da je putovanja ne interesuju, ona ga više ne voli, trenutno nema drugog, ali izlazi sa društvom u grad.

Marko gubi dane i noći. Danju priča samo o Dari, o tome kako ga je voljela, kako nikad više neće naći jednu takvu ljubav, a noću bdije, kao da nešto čeka. Zato je prošle noći otišao do njene kapije i prepoznao auto od jednog poznatog frajera. Onda joj je napisao užasne riječi i poslao mejl, a sutradan je nazvao telefonom i ponovio i dodao sve najgore.

Ali u srcu se nada. Duša treperi, ali se ne da ubijediti da je gotovo. Kao, ona je sa drugim, ali vratiće mu se, a on će čekati.

Onda pada u duboku krizu, kad na momente izgubi povjerenje u tu treptavu priču što mu duša šapće.

Zato je bolje, ne budite se vi koji kažete da volite, ali sjetite se, na kraju smilujte se voljenima jer bilo je lako ubijediti se da volite nekoga dok je taj okrenut leđima.

Vi koji volite, sjetite se da je ljubav najveća ljudska avantura i kad već nekog zavedete ne ostavljajte ga u stihiji, takvima je i slamka od pomoći.   


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi