Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Slobodanki su prije 44 godine rekli da joj je dijete mrtvo: Životna drama žene koja je ubeđena da joj je ĆERKA ŽIVA!

Regija

Izvor: Telegraf     16.06.2016 u 10:05 h 0

Slobodanki su prije 44 godine rekli da joj je dijete mrtvo: Životna drama žene koja je ubeđena da joj je ĆERKA ŽIVA!

Nakon bezuspešnog traganja, Slobodanka i muž su prekinuli potragu za detetom. Često su bili na relaciji Italija-Srbija, jer su tamo radili. Slučaj je ostao nerasvetljen do današnjih dana


Slobodanka Milošanović (65) iz Neresnice kod Kučeva, prije 44 godine rodila je ćerku u Opštoj bolnici u Požarevcu. Nekoliko dana poslijeporođaja, doktori su joj rekli da joj je dijete mrtvo. Bez ikakvog objašnjenja šta se desilo potpuno zdravoj bebi, dali su joj otpusnu listu i rekli da je dijete preminulo od žutice, kaže ona. Slobodanka je tada imala 21 godinu. 

– Sve mi je bilo čudno. Imala sam karlični porođaj, ali beba je rođena zdrava, ja sam je vidjela svojim očima. Po porođaju su mi je odmah odveli, nisu mi dali da je dojim, niti da joj dam ime. Kada sam trebala da krenem kući oni meni kažu “Dijete ti je dobilo žuticu i umrlo je” – priča za Telegraf, Slobodanka Milošanović. 

Slobodanki nisu dali ni da vidi, ni da preuzme svoju mrtvu bebu. Tada se pomirila sa tim, bila je mlada i poverovala je da je dijete zaista umrlo. 

Dvije godine kasnije, 1974. godine, Slobodanka je dobila drugo dijete, a već 1978. godine i sina. Zajedno sa mužem, Đorđem Milošanovićem, otišla je da živi u Italiju, gdje je provela više od 20 godina. U Srbiju i rodno Kučevo dolazila je povremeno. 

– Tada sam bila mlada i uspjela da se pomirim sa tim. Međutim, godinama me je mučila misao da mi je dijete živo, a da ne znam gdje je. Ja ne želim ništa od nje, samo da je vidim, upoznam, i da joj kažem da ima roditelje, da ima majku i oca, koje su odvojili od nje još dok je bila u porodilištu. Grize me savest godinama, ipak je to moje dijete, iako sam ga vidjela samo na porođaju – nastavlja priču Slobodanka. 

Nekoliko godina poslijeprvog porođaja (Slobodanka ne može tačno da se sjeti koje su godine u pitanju) ona je u Požarevcu tražila umrlicu svog djeteta. I tada je počela agonija, koja traje i dan danas… 

Kada sam tražila umrlicu, rekli su mi da ne postoji i da je dijete živo, a da je u Izvod iz matične knjige rođenih upisana samo pod prezimenom, bez imena. Tada sam ulagala žalbe svim ustanovama, imam svu dokumentaciju iz bolnice, ali ćerku nikad nisam pronašla. 

Foto: Facebook/Slobodanka MilosanovicFoto: Facebook/Slobodanka Milosanovic 
Nakon bezuspešnog traganja, Slobodanka i muž su prekinuli potragu za detetom. Često su bili na relaciji Italija-Srbija, jer su tamo radili. Slučaj je ostao nerasvetljen do današnjih dana, a Slobodanka se zadnji put prije nekoliko godina obratila privatnom centru za nestalu djecu, ali ni tu nije bilo pomoći. 

Zbog ogromnog vremenskog perioda, danas je gotovo nemoguće tražiti odgovorne za ovaj slučaj. Doktor koji je vodio trudnoću Slobodanki je, prema njenim riječima, preminuo. 

U maju ove godine, Slobodanka je otvorila profil na Fejsbuku, podijelila svoju životnu priču u nadi da će joj se neko javiti: 

Otvorila sam taj profil, ljudi mi svakodnevno šalju poruke, imam preko 2.000 prijatelja, ali od pravih informacija ni traga ni glasa. Javila mi se bila jedna, čija priča se podudarala sa mojom, ali smo kasnije utvrdili da nije ona ta. Ona je 1966. godište, a moja ćerka 1972. Ne znam da li ću ikad uspijeti, ali neću prestati da se nadam i pokušavam na sve načine – završava priču za Telegraf žena koja 44 godine traži ćerku bez imena. 

Ćerka je rođena 21.11.1972. godine u 05:30 časova, u požarevačkoj bolnici koja je tada nosila ime Voje Dulića. Otežavajuća okolnost cijelog slučaja je što nigdje nije evidentirano ime djeteta, po kome bi sada mogla da je traži. 

Ukoliko poznajete osobu koja bi pomogla da Milošanovići pronađu svoje dijete poslijetoliko godina, javite se na Slobodankin Fejsbuk profil, ili broj: 063/ 1323105 ili 063/160-58-99


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi