Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

''Svjetska vlada'': Ovo su tajne organizacije koje ''drmaju'' svijetom

Svijet

Izvor: Vesti-online     14.06.2016 u 22:21 h 0

''Svjetska vlada'': Ovo su tajne organizacije koje ''drmaju'' svijetom
FOTO: YouTube Screenshot

Planiranje novog svjetskog poretka pripisuje se zatvorenim organizacijama u kojima učestvuju uticajni predstavnici svjetske elite. Predstavljamo 4 vodeće tajne organizacije.


Bilderberška grupa 

Tokom godišnje sednice Bilderberške grupe, na kojoj učestvuju najmoćniji ljudi svijeta, ne vodi se protokol i ne dozvoljava se prisustvo novinarima. Na konferenciju se može doći samo uz lični poziv, dok je zabranjeno objavljivati sadržaj diskusije. 

Posljednja zatvorena sednica kluba održana je hotelu "Tašenbergpale" u Drezdenu od 9. do 12. juna. Njoj su prisustvovali šefica MMF-a Kristin Lagard, bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, bivši direktor CIA Dejvid Petreus, bivši komandant oružanih snaga NATO-a u Evropi Filip Bridlav i bivši rukovodilac britanske obaveštajne službe Mi-6 Džon Sojers. 

Boemski klub 
Svakog jula, počevši od 1899. godine, u elitnom odmaralištu "Boemska šuma" u Kaliforniji okupljaju se isključivo muškarci - članovi zatvorenog Boemskog kluba. Među njima su bivši predsjednici, vodeći biznismeni, umjetnici, medijski izdavači. 

Deviza kluba je duhovita, ali i ironična - "Pauci koji pletu mrežu ovdje ne dolaze". 

Simbol Boemske šume je sova, a devetometarska skulptura ove ptice postavljena je pored jezera u šumi, gdje se izvode različiti rituali. Tamo se nalazi i statua katoličkog Svetog Jovana Nepomuka, koji se smatra zaštitnikom kluba. Prema legendi, on je prihvatio smrt, odbivši da otkrije češkom kralju tajnu ispovijest kraljice.​ 

Savjet za međunarodne odnose 
Ova privatna američka organizacija se bavi istraživanjem spoljnopolitičkih pitanja i jednom u dva mjeseca izdaje list "Forin afers". U nju ulazi više od 4.900 ljudi, među kojima su visoki činovnici, poznati naučnici, biznismeni, novinari, advokati. Savjet za međunarodne odnose se smatra najuticajnijim centrom mozgova u SAD, a nekad se optužuju i za zavjeru radi stvaranja svjetske vlade. 

Trilateralna komisija 
Organizaciju je stvorio 1973. godine Dejvid Rokfeler. U njenom radu učestvuju predstavnici političkog, poslovnog i naučnih krugova iz Sjeverne Amerike, zapadne Evrope i Azije (Južna Koreja i Japan). 

Cilj trilateralne komisije je "pomaganje tešnjoj saradnji između ključnih razvijenih regiona svijeta koji imaju zajedničke liderske obaveze u međunarodnom sistemu". Međutim, bivši senator-republikanac Bari Goldvoter u svojoj knjizi "Bez izvinjenja" opisuje delatnost organizacije kao pokušaj da se "objedine četiri centra vlasti: politički, finansijski, intelektualni, i duhovni" radi stvaranja "svjetske ekonomske sile koja je jača od političkih vlada".​


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi