Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Ponosan sam što će MMF i zvanično povećati procenu rasta na 2,5 posto ove godine

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     14.06.2016 u 16:27 h 3

Vučić: Ponosan sam što će MMF i zvanično povećati procenu rasta na 2,5 posto ove godine
FOTO: Agencija Anadolija

Ističući da Srbija mora da ima svoj strateški pravac i da će nastaviti sa privlačenjem investicija i evrointegracijama, kao i sa saradnjom sa Rusijom, Kinom i ostalima, premijer Aleksandar Vučić (na fotografiji) je kazao će pokušati da formira Vladu Srbije što je moguće pre, čim se završi proces formiranja pokrajinske Vlade, što očekuje da će se završiti u toku sledeće sedmice


"I to uprkos merama fiskalne konsolidacije, što znači da je taj rast zasnovan na investicijama i izvozu. Veoma sam zadovoljan zbog toga. To će za obične građane da znači, posebno ako i sledeće godine budemo imali rast, a očekujemo da ide do četiri posto, i veće plate, penzije i bolji životni standard", rekao je Vučić na konferenciji za štampu održanoj u zgradi Vlade Srbije.

Navodeći da za to nije zaslužna samo Vlada Srbije, već u najvećoj meri građani Srbije koji su pristali na strukturne reforme strpljivo, Vučić je kazao:

"Danas smo jedna od perspektivnijih evropskih zemalja, koja sigurno korača ka svojoj boljoj budućnosti i želim da kažem da su nam mala primanja i plate, ali da su prvi put prešle, a da nije decembar, 400 eura".

On je dodao da veruje da će u toku mandata naredne Vlade moći da se dostigne prosečna plata od 500 eura te da u narednom periodu se očekuje još mnogo teškoća kada su u pitanju javna preduzeća, koja su nazivana preduzećima u restrukturiranju, a koja su u stvari bankrotirala.

"Naš cilj je da kompletiramo sve institucije po okončanju izbora i na nivou Republike Srbije i na nivou Pokrajine Vojvodine u najkraćem mogućem roku i zato ću u petak predložiti stranačkim organima ime novog predsednika Vlade autonomne pokrajine Vojvodine i verujem da će u toku sledeće nedelje biti izabrana pokrajinska Vlada", rekao je Vučić i dodao da će na to mesto predložiti Igora Mirovića.

Ističući da Srbija mora imati svoj strateški pravac i da će nastaviti sa privlačenjem investicija i evrointegracijama, kao i saradnju sa Rusijom, Kinom i ostalima, premijer je kazao "da je uvek postavljao rokove ambiciozno te da će zato pokušati da Vladu Srbije formira što je moguće pre, čim se završi proces formiranja pokrajinske Vlade, krenuće se u proces formiranja republičke Vlade".

Osvrćući se na jučerašnji sastanak sa šefom Misije EU Michaelom Davenportom i ambasadorom SAD-a u Beogradu Kyleom Scottom, Vučić je potvrdio da je otkazao planirane sastanke u Briselu i Sjedinjenim Američkim Državama, što je objasnio zauzetošću formiranjem Vlade i kazao da će nakon toga otići u Brisel, a da za sada put u SAD nije planiran. 

"Imali smo otvoren razgovor, o tom sastanku nisam rekao nijednu reč ni zvanično, ni nezvanično i ne želim ni danas da govorim o tome", rekao je Vučić odgovarajući da li je podrška SAD-a i EU Srbiji i dalje nesporna.

"Što se tiče evropskog puta Srbije, Srbija je na evropskom putu. Da li svaku stvar i pojavu vidimo na isti način, ne vidimo, ali ja mislim da je vrednost u tome da možete o tome otvoreno i neskriveno da govorite. Moj posao je da štitim interese Srbije, njihov posao je da štite interese SAD i EU. Ti interesi se često podudaraju, nekada, meni se čini da se ne podudaraju sasvim ili nemamo potpuno isto viđenje, ali to je nešto što je potpuno razumno", dodao je Vučić.

On je dodao da neće dozvoliti da ga iko tretira kao "potrčka i otirač", jer bi to značilo da ne poštuju Srbiju, što u slučaju jučerašnjeg sastanka sa ambasadorima nije bio slučaj te da su se oni ophodili sa poštovanjem prema Srbiji i da su imali pristojan i učtiv razgovor. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. U "Zastavi" vam je ukinita jedna smjena, a vi procjenjujte šta hoćete.

  2. Procjena je najobičnije vračanje.
    Ona može da bude i 50-100%.
    Istina je kad se ostvari.

  3. Bisera , srbija perspektivna evropska drzava sa 400€ platom :) , dok u jednoj danskoj prosjecnoj maloj zemlji sa 5 miliona ljudi prosjecna platica im je 3500 -4000€ PROSECNA ;) , I vi perspektivni hahaaaaaa

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi