Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Niko normalan ne želi ''Balkansko proljeće'' u Srbiji

Regija

Izvor: Cafe.ba / Srna     14.06.2016 u 15:30 h 0

Vučić: Niko normalan ne želi ''Balkansko proljeće'' u Srbiji

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli da bilo ko normalan želi da se u Srbiji dešava ''balkansko proljeće'', odnosno ono što se dešava u arapskim zemljama.


Komentarišući tekst na sajtu regionalne televizije "N1" o "balkanskom proljeću" i "obojenim revolucijama", Vučić je na konferenciji za novinare rekao da smatra da je taj tekst bio greška i ništa više i da niko normalan ne želi da se to dešava u Srbiji. 

Prema njegovim riječima, što se tiče "obojenih" ili "neobojenih revolucija", protesti - dok su demokratski - uvijek su u redu. 

Komentarišući proteste zbog rušenja nelegalnih objekata u Savamali u Beogradu i protiv smjena u Radio-televiziji Vojvodine u Novom Sadu, Vučić je rekao da su u Srbiji bili izbori. 

"Kao boga molim sve te genije koji su na krilima različitih patki pomislili da mogu da rade šta hoće i kako hoće, neka samo pomisle da li imaju većinu u narodu, pošto su daleko od većine u narodu", naveo je Vučić. 

On je rekao da oni koji imaju većinu ne žele da to u narodu pokazuju na ulici, nego iza biračkih paravana i u tome je velika razlika. 

"Oni imaju pravo da protestuju koliko hoće i to je demokratski proces, sa tim nemam nikakav problem. Ali, imaju još jedan problem, a to je što se ja ne plašim pada sa vlasti, jer za razliku od mnogih koje su oni podržavali, ja nisam ukrao ništa, moja se imovina ništa nije uvećala, naprotiv", dodao je Vučić. 

On je istakao da je "čist kao suza i sunce" i da zato smije svakome da kaže šta misli i nikoga i ničega se ne plaši. 

"Zato kada demonstriraju, ja sam u vladi i nemam problem svaki put da sačekam svakog u vladi i kažem šta mislim. Samo nemojte da me neko tera da mi imamo proteste i da ja pozivam ljude. Pa da onda merimo koliko koga ima. Samo da to ne radim, kao Boga vas molim", rekao je Vučić. 

On je dodao da bi mjerenje ko ima veću podršku u narodu za njega bilo, ipak, gubljenje vremena, jer mora da se bavi MMF-om i mnogo važnijim stvarima. 

Vučić je rekao da protesti u Beogradu i Novom Sadu ne mogu da se porede sa protestima u nekim drugim zemljama, ni po čemu, pa ni po brojnosti. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi