Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Roditelje su osudili za ubistvo djece, a zapravo su bili nevini...

Svijet

Izvor: 24sata.hr     14.06.2016 u 11:21 h 0

FOTO: YouTube Screenshot

Najveća tragedija s kojom se roditelji mogu susresti je gubitak djeteta. Ta tragedija može biti još gora ako se roditelje optuži za ubistvo djece koje nisu počinili...


Najveća tragedija s kojom se roditelji mogu susresti je gubitak djeteta. Ta tragedija može biti još gora ako se roditelje optuži za ubojstvo djece koje nisu počinili. Ovi su ljudi prošli kroz nevjerojatnu torturu jer su ih nepravedno optužili da su ubojice. Trebale su im godine da dokažu da su nevini. 

Osudili majku zbog izjave susjeda1.

Michelle Murphy koja je 1994. godine imala 17 godina probudila se 12. rujna u stanu u Tulsi u Oklahomi. Šokirala se kad je shvatila da je njezin sin star tri mjeseca proboden nožem. Dječak je mrtav ležao na podu u kuhinji. Oko 3 sata ujutro policija je primila poziv susjeda Williama Leea (14) koji je tvrdio da je vidio ako se Michelle posvađala s Travisovim ocem i da je došlo do nasilja. Policija je izašla na teren, ali nisu vidjeli ništa neobično pa su otišli. Lee se 90 minuta kasnije vratio do stana i pogledao je kroz prozor te je vidio kako majka stoji nad tijelom svojeg sina. No Lee tada nije ponovo zvao 911. Iako na Michelle nisu pronađeni tragovi krvi i iako oružje nije pronađeno, majka je optužena za sinovo ubojstvo. Lee je svjedočio protiv Michelle na preliminarnom saslušanju. No budući da se kasnije objesio tijekom autoerotske igrice njegovo je svjedočanstvo na sudu bilo samo na kazeti pa ga odvjetnici nisu mogli ispitati. Iako je Travisov tata tvrdio da Lee laže i da nije bio u stanu sporne večeri, Michelle je osuđena na doživotnu kaznu zatvora. Na mjestu zločina pronađena je krvna grupa AB koja nije odgovarla krvoj grupi Travisa, a niti njegovoj majci. Kasnije su napravljene nove DNK analize i iz zatvora je puštena 2014. godine.  

Oca osudili da je izazvao požar2.

 David Lee Gavitt (26) je 1985. živio u Michiganu sa suprugom Angelom i dvoje djece, Katrinom (3) i bebom starom 11 mjeseci Tracy. Jedne noći u ožujku roditelji su otišli spavati i ostavili su u dnevnom boravku nekoliko upaljenih svijeća. Uskoro ih je probudio pas i shvatili su da dnevna soba gori. David je počeo otvarati prozore, a supruga je otišla probuditi djecu. David je uspio pobjeći kroz prozor, ali Angela, Katrina i Tracy nije bilo spasa. Kasnije su tužitelji zaključili da je David namjerno izazvao požar i optužen je za trostruko ubojstvo. Iako nije bilo dokaza protiv njega i iako su susjedi posvjedočili da je više puta pokušavao ući u kuću kako bi spasio obitelj, stručnjaci su tvrdili da je požar izazvan benzinom. David je osuđen po svim točkama optužnice i dobio je doživotnu kaznu zatvora. Godine 2010. za njegov se slučaj zainteresiralo Sveučilište Michigan Law School’s Innocence Clinic. Oni su zaključili da se nije koristio benzin već da su za požar krive svijeće koje su izavale toliko topline da je buknuo požar. 1980-ih godina stručnjaci nisu bili svjesni tog fenomena. David Lee Gavitt pušten je na slobodu 2012. godine. 

Djecu i ženu našao mrtve3.

David Camm, bivši policajac, je živio sa suprugom Kim i dvoje djece Bradom (7) i Jill (5) u Georgetownu u Indiani. U rujnu 2000. godine David se vratio kući i pronašao ženu i djecu mrtve. Ležali su u garaži, a ubojica ih je upucao. Tri dana kasnije David je optužen za ubojstvo nakon što su nađeni tragovi krvi na njegovoj majici. David je tvrdio da je krv završila na njegovoj majici dok je pokušavao oživjeti sina. Čak 11 svjedoka je potvrdilo da je u vrijeme ubojstva bio na utakmici. Tužitelji su ga osumnjičili da je ubio obitelj kako bi dobio životno osiguranje. Na sudu su svjedočile i žene koje su rekle da je David s njima bio u vezi. Osuđen je na 135 godina zatvora. No tužitelji su isključili činjenicu da je na mjestu ubojstva pronađena majica s neidetificiranim DNK. Kasnije je utvrđeno da taj DNK pripada Charlesu Boneyju. Boney je bio osuđeni kriminalac koji je tvrdio da je Davidu pomogao da ubije obitelj. Tvrdio je i da je David pucao. David je imao kasnije nekoliko saslušanja, a na jednom je utvrđeno da je Kim ispod pristiju imala Boneyjev DNK što je uvjerilo sud da David nije kriv te je oslobođen 2013. godine.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi