Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Bosić da odmah zakaže nastavak hitne sjednice

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     14.06.2016 u 10:27 h 0

Bosić da odmah zakaže nastavak hitne sjednice

- Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac pozvao je predsjedavajućeg ovog doma Mladena Bosića da odmah zakaže nastavak hitne sjednice Doma na kojoj bi se raspravljalo o zahtjevu institucija Republike Srpske o povlačenju nezakonite odluke direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića u vezi sa programom obrade podataka popisa stanovništva.


"Nema nikakvog smisla održavati redovnu sjednicu Predstavničkog doma bez nastavka 5. posebne sjednice i rasprave o povlačenju ili stavljanju van snage nezakonite i samovoljne odluke Velimira Jukića. Predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama nemaju pravo da se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo, kao da se samovolja i bezakonje nije desilo i kao da Jukićeva odluka ne predstavlja ozbiljnu opasnost po Republiku Srpsku i interese srpskog naroda", upozorio je Košarac u izjavi Srni. 

On je poručio da poslanici SNSD-a ozbiljno razmatraju mogućnost da se ne pojave na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja je zakazana za srijedu, 15. juna. 

"Šta da radimo na sjednici Predstavničkog doma, čiji se zaključci ne poštuju ili ignorišu?! Rok od deset dana kojeg je Predstavnički dom dao Savjetu ministara BiH da dostavi informaciju o Jukićevoj odluci istekao je prije tri dana. Istina je da je sjednica Savjeta ministara BiH zakazana za danas, ali u dnevnom redu za tu sjednicu piše da će ministri raspravljati o informaciji o trenutnom stanju aktivnosti na obradi rezultata popisa, što je čisti bezobrazluk", naglasio je Košarac. 

On je upozorio da poslanici SNSD-a nikome, a pogotovo predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću i njegovom stranačkom šefu Bakiru Izetbegoviću, neće dozvoliti da se poigrava sa zahtjevima institucija Republike Srpske. 

"Ako pojedini predstavnici takozvanog Saveza za promjene dopuštaju da se Zvizdić i Izetbegović igraju s njima kao s malom djecom, mi to nećemo dozvoliti. Nama je jasno da bošnjački političari neće dopustiti da se Jukićeva odluka stavi van snage i da namjerno razvlače ovo pitanje kako bi do 1. jula objavili nelegalne i netačne rezultate popisa. U tom nezakonitom poslu predstavnici Republike Srpske ne mogu učestvovati, niti će Republika Srpska ikada priznati takve rezultate popisa", naglasio je Košarac. 

On je najavio da će, ukoliko Savjet ministara BiH Jukićevu odluku danas ne stavi van snage i ukoliko ove sedmice ne bude održan nastavak 5. hitne sjednice Predstavničkog doma, institucije Republike Srpske donijeti odgovarajuće odluke kojima će zaštititi interese srpskog naroda. 

"Očekujem da svi predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama poštuju odluke koje će u vezi s pitanjem popisa svakako donijeti Narodna skupština Republike Srpske", zaključio je Košarac. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi