Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vozićemo se na kuglama: Gudjir predstavio gumu ''Eagle 360'' (VIDEO)

Automoto

Izvor: Nezavisne novine     13.06.2016 u 20:28 h 0

Za nekoliko decenija može se desiti da umjesto na dobro poznatim automobilskim pneumaticima počnemo da vozimo na gumenim loptama! To je ideja koju je predstavio Gudjir (''Goodyear'') na regionalnoj prezentaciji održanoj na Brdu kod Kranja, u Sloveniji.


Ideja je da pneumatici nazvani Igl 360 ("Eagle-360") pokreću automobil tehnologijom magnetne levitacije, koja se uveliko koristi u Kini, gdje ovakvi vozovi dostižu brzinu od 500 kilometara na sat. Pneumatici budućnosti namijenjeni su za autonomnu vožnju, a ne bi imali fizičke veze sa automobilom.

- Reč je o naprednoj tehnologiji senzora i gume Igl 360 jedinstvenog loptastog oblika, koji može da se okreće za 360 stepeni, odnosno u svim smjerovima - rekao je generalni direktor Centra za inovacije Gudjir u Luksemburgu Karlos Čipoliti.

Aktivna tehnologija omogućava pneumatiku da smanji opasnost od klizanja i zadrži siguran smjer vožnje u rizičnim uslovima, kao što su poledica ili neočekivane prepreke na voznoj površini. Loptasti oblik obezbjeđuje bočnu gipkost, što znači da vozilo može da zaobiđe prepreku bez promjene smjera vožnje. Igl 360 omogućava skretanje u svim smjerovima, pa je jednostavnije i lakše parkiranje.

U konceptualni pneumatik ugrađeni su senzori koji bilježe stanje na putu, uključujući vremenske uslove i voznu površinu. Zahvaljujući tehnologiji Gudjira za praćenje habanja gazećeg sloja i pritiska u pneumatiku, senzori beiježe i poravnavaju habanje pneumatika i time omogućavaju veći broj pređenih kilometara.

Gazeći sloj pneumatika imitira šaru moždane kore, a višesmjerni blokovi i kanali doprinose sigurnom kontaktu s podlogom. Pri oblikovanju dna kanala dizajneri Gudjira ugledali su se na sunđer koji je u suvom stanju čvršći, a u mokrom mekši. Inovativna tekstura apsorbuje vodu na putu i centrifugalnom silom odvodi je sa gazeće površine, čime smanjuje opasnost od akvaplaninga i obezbjeđuje optimalne vozne karakteristike.

Iako je ideja zanimljiva, praktična primena veoma je daleko jer je potrebno stvoriti izuzetno veliku količinu struje i osmisliti cjelokupan sistem kontrole. Ipak, ništa nije nemoguće... Gudjir je razvio specijalne algoritme za kontrolu trakcije i bolje prianjanje.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi