Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Uspješno sprovođenje konverzije kredita u ''švajcarcima'

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     13.06.2016 u 13:53 h 0

Uspješno sprovođenje konverzije kredita u ''švajcarcima'
FOTO: pixabay.com

Hipo Alpe Adria banka AD Banjaluka i Hipo Alpe Adria banka DD brzo i uspješno sprovode proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima, u skladu sa rješenjem koje su banke ponudile u martu.


Iz Hipo banke saopšteno je da je na nivou BiH, zaključno sa subotom, 11. junom, 3.363 klijenata već podnijelo zahtjev za korištenje ponuđenog rješenja, što je 65 odsto od ukupno 5.182 klijenta korisnika ovih kredita. 

Od ovoga broja je realizovano ili je u završnom procesu realizacije 2.088 zahtjeva. 

Završetak procesa konverzije planiran je početkom jula, te iz Hipo banke ističu da klijenti i dalje imaju mogućnost da podnesu zahtjev. 

Iz ove banke podsjećaju da rješenje podrazumijeva smanjenje iznosa kreditnih obaveza za 30 odsto uz konverziju po trenutnom kursu, fiksnu kamatu novog kredita od 5,99 odsto. 

"Predloženo rješenje ima i dodatnu komponentu socijalne odgovornosti, u vidu dodatne olakšice smanjenja iznosa kreditnih obaveza za 50 odsto, a koja će se osigurati za 25 odsto klijenata sa najnižim mjesečnim primanjima", navodi se u saopštenju. 

Pravo na smanjenje duga imaju i klijenti banke čiji su krediti dospjeli, otkazani ili su u sudskom postupku po osnovu prinudne naplate potraživanja koje je pokrenula banka. 

Klijenti će imati i mogućnost smanjenja dijela potraživanja uz zatvaranje i likvidaciju kredita. 

"Uvjereni smo da je ovo put za konačno rješavanje pitanja kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u BiH i stoga još jednom pozivamo sve klijente koji to još nisu učinili da razmotre ovu ponudu", poručili su iz Hipo banke. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi