Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

U KS registrovano više od 2.150 nevladinih organizacija

Sarajevo

Izvor: FENA     12.06.2016 u 13:31 h 0

U KS registrovano više od 2.150 nevladinih organizacija

U Kantonu Sarajevo je registrovano više od 2.150 nevladinih organizacija i potrebno je ispitati način njihovog finansiranja, jer se za rad tih organizacija izdvajaju značajna sredstva iz budžeta kantona - kazao je ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić.


Smatra da transparentnost utroška sredstava iz budžeta KS-a nije dovoljno osigurana te da će Ministarstvo više raditi na ovom problemu. 

Ipak, dodaje ministar Nenadić, sve nevladine organizacije u Kantonu su uredno registrirane prema važećim propisima, ali ocijenjuje da je 2.150 udruženja prevelik broj s obzirom na broj stanovnika u Kantonu Sarajevo. 

- Građani se udružuju zbog različitih razloga, a nas posebno interesiraju sindikati koji su organizirani kao udruženja građana - pojasnio je. 

Također je kazao da je česta pojava da su iste osobe članovi i u udruženjima građana i sindikatima, te je mišljenja da to dovodi u pitanje njihovu reprezentativnost. 

Pitanje o načinu finansiranja nevladinih organizacija u Kantonu Sarajevo postavio je poslanik Skupštine KS-a iz Saveza za bolju budućnost Rasim Lakota na jednoj od proteklih sjednica.  


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi