Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Napravio je selfi, a onda mu je policija oduzela psa - vidite li zašto?

Svijet

Izvor: 24sata.rs     12.06.2016 u 11:11 h 0

Napravio je selfi, a onda mu je policija oduzela psa - vidite li zašto?
FOTO: instagram

Fotogafija pjevača Dena Tajlerija s njegovim psom na Instagramu, bila je povod da mu policija Voterforda (Mičigen) pozvoni na vrata i pokupi njegovog "pit bula". Ta rasa je zabranjena u ovom gradu, ali problem je što Denov ljubimac uopšte nije pit bul.


Četiri dana nakon što je Den doveo svog novog psa kući, pred vratima mu se pojavila policija. Oni su došli po pozivu ljudi, koji su rekli da je Denov pas Digi pit bul, koji je zabranjen u ovom gradu. U strahu da će mu oduzeti psa, on je skopio dogovor da pas napusti njegov dom na tri dana. 

Međutim, Digi uopšte nije pit bul i ima papire da to i dokaže, kaže Kristina Milman-Rinaldi, izvršna direktorka Detroit centra za spasvanje pasa, u kojem je Den i uzeo ljubimca. Digi je američki buldog i tako ne predstavlja zabranjenu rasu u koju spadaju američki pit bul terijer, staford bul terijer i američki staford terijer. 

Den svavako nije želeo da usvoji psa i doevedega na mjesto u kome ne može da živi i zato se raspitao kod nadležnih da li je dozvooljeno da ima Digija.Ono su mu rekli da, ako je veterinar utvrdio da nije reč o pit bulu, onda nema nikakvih problem.a 

Iako Dogi ima licencu u kojoj piše da je američki puldog, pravna akta u ovom gradu omogućavaju policiji da zabrani držanje bilo kog psa, za koga po ličnom nahođenju utvrdi da je pit bul. 

- To je najluđa obredba koju ćete ikad čuti, da neki policajac tek presudi o rasi nekog psa. Zakon ima potpuno nejasan i nenaučan kriterijum, po kome službeno lice na osnovu ličnog i profesionalnog iskustva s pit bulovima u prošlostima moće da donese odluku na osnovu vizuelnog prepoznavanja. To je apsurdno - smatra Milman-Rinald. 

 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi