Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zašto bi trebalo da piškite pod tušem

Lifestyle

Izvor: Zena | Blic.rs     12.06.2016 u 09:32 h 2

Zašto bi trebalo da piškite pod tušem
FOTO: pixabay.com

Vjerovatno se i vi često zapitate da li je u redu da vršite malu nuždu pod tušem ili ne…


Često se ljudi raspravljaju oko toga da li je u redu vršiti malu nuždu ispod tuša ili ne. Nekima je to odvratno, dok drugi smatraju da nema ništa loše u tome. 

Možda ste se i vi nekada posvađali sa cimerom ili partnerom oko ovog pitanja. 

Sada postoje matematički dokazi koji potvrđuju da su oni koji prazne bešiku dok se tuširaju zapravo u pravu! Šta više, ta njihova navika može da spasi planetu, jer se sve svodi na uštedu vode. 

Istraživanje je pokazalo da povlačenje vode u toletu čini 27 odsto ukupne potrošnje vode u Americi. Svaki put kada ne povučete vodu, uštedite nekoliko litara vode. 

U prosjeku odrastao čovjek vrši malu nuždu sedam puta dnevno u roku od 24 sata i ako svaki put povuče vodu, potroši oko 49 litara vode dnevno. To izađe na 17.000 litara vode samo za puštanje vode, po osobi, u godinu dana. 

Međutim, ako to uradite pod tušem, ne morate da puštate vodu, čime se znatno smanjuje količina vode koju koristite u toku dana. 

Ako bi vam to prešlo u svakodnevnu naviku, uštedeli biste 2.555 litara vode godišnje. 

Zamislite kada bi se svi priključili ovom pokretu! Mogli bismo da spasimo svijet jednostavnim smanjivanjem vode koju trošimo na dnevnom nivou! 

Za sve one koji misle da je urin odvratan, istraživači tvrde da iako nije sterilan, definitivno nije toksičan. Ne može da ošteti kožu sve dok ste pod tušem i svejedno se kupate. 

Da li ćete se i vi pridružiti ovoj akciji? 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. Ovo je super,hvala na kavi

  2. Ovo je super , hvala na kavi

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi