Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Oprez - mokri kolovozi

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     12.06.2016 u 09:18 h 0

Oprez - mokri kolovozi
FOTO: pixabay.com

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po pretežno mokrim i vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom, u dužini od 800 metara. 

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se po vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka je zatvoren za saobraćaj. 

U zoni izvođenja radova kod "Mahovljanske petlje", na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara po času. 

Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, u periodu od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno do 30 minuta. 

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, vozila saobraćaju jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

Na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, radi rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, do 1. septembra je izmijenjen režim saobraćanja. 

Zbog navedenih radova, do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćanja i na regionalnom putu R-413, na dionici Kotor Varoš-Mitrovići. 

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćanj na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice jedan-Prnjavor. 

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta "Puraći" iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim saobraćanja. 

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica, dionica Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice. 

Na magistralnom putu M-4, dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, zbog deminiranja terena biće povremeno obustavljen saobraćaj do 2. septembra. 

Počeli su deminerski radovi na radilištu "Jabučić Polje", na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega će svakodnevno do 5. jula, od 8.00 do 16.00 časova, povremeno biti obustavljen saobraćaj u trajanju 30 minuta. 

U toku je deminiranje terena na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, te će saobraćaj biti povremeno obustavljen radnim danima, od 7.15 do 14.10 časova, maksimalno do 30 minuta. 

Na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica, u naselju Liješće, radnim danima će biti obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova, u trajanju 30 minuta. 

Zbog poboljšanja odvoda oborinskih voda, izmijenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu R-459, dionica Stari Ugljevik-Glavičice. 

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su rekonstrukcija i modernizacija navedenog puta, zbog čega se saobraća jednom trakom. 

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu. 

Zbog rehabilitacije kolovoza na regionalnom putu R-474, dionica Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta. 

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora, zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona. 

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra. 

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac 3-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik. 

Na auto-putu A-1 nema vanrednih ograničenja. 

Na magistralnom putu M-5, Sarajevo tranzit, zbog klizišta je i dalje na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz povremene obustave do 30 minuta. 

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, kao što su Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi