Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Prije godinu dana je šokirala svijet objavom da je gej: Danas ima izuzetno važnu poruku

Zvijezde i tračevi

Izvor: 24sata.rs     10.06.2016 u 19:50 h 0

FOTO: YoutubeScreenshot

Ingrid Nilsen, jedna od najpoznatijih bjuti i lajfstajl jutjuberki na svijetu, prije tačno godinu dana šokirala je čitav svijet priznanjem da je gej. Iznenađenje je bilo još vijeće kada se u obzir uzme činjenica da su njeni momci često bili dio njenih videa, tako da je njenu poruku u kojoj javno govori o tome kako zapravo voli djevojke odgledalo preko 15 miliona ljudi. Danas, tačno godinu dana kasnije, Ingrid je rešila da sa svima podeli koliko je ova objava promenila njen život.


Njene velike vijesti su - srećna je! I to se jasno vidi na njoj.

„Prije godinu dana na današnji dan postavila sam video u kom objavljujem da sam gej i život mi se zauvijek promenio. Želela sam da snimim ovaj video jer mi postavljaju pitanja o ovome na svakodnevnom nivou. Ovo je bila velika godina za mene! Bila je velika, fantastična, ružna, teška i prelijepa. Iskreno, to je bilo čitavo iskustvo“, počinje simpatična Ingrid.

Jedna od najvećih promjena koje je primjetila od kad je javno gej jeste promjena u odnosu sa ljudima, i to na bolje. Konačnoje dozvolila sebi da bude ono što jeste, što je sa sobom povuklo još niz drugih promjena – za početak, postala je mnogo bliža i intimnija sa ljudima.

„To je bilo je**no strašno! Zastrašujuće je zaista biti intiman sa ljudima, bilo da je pitanju platonski ili romantičan odnos. Nije uvijek sve lijepo. Ako želite s nekim da budete zaista bliski i intimni, to znači da ćete da pokažete i one dijelove sebe kojih ste se možda stideli, ili se i dalje stidite. Meni je to bilo malo zastrašujuće čak i sa ljudima za koje znam da me vole i da bi uradili sve za mene. Jer, ne samo da sam pokazala svoju seksualnost već i sve ostale dijelove sebe koje sam krila. Ali, moja prijateljstva su postala mnogo bolja“, iskrena je ona.

Ingrid je protekle godine prvi put u životu bila u ozbiljnoj vezi sa ženom, a nakon toga je uslijedio i prvi raskid sa ženom. Kroz to iskustvo je mnogo toga naučila, kao i kroz čitavu godinu u kojoj je pronalazila sebe.

Međutim, ona naglašava da sama činjenica da ste objavili da ste gej nije kraj – to je samo početak. Od kad je to priznala, prvo sebi a onda i čitavom svijetu, otvorila je sebi vrata za istraživanje svojih želja, strahova i svega onoga čega se ranije stidela ili zanemarivala. Danas sebi dozvoljava da uživa u svim onim stvarima koje voli, što je ponekad teško i zahtjeva dosta truda, ali sudeći po njenom osmehu – i te kako se isplati.

„Prihvatila sam sve one lijepe i divne stvari, ali i one ružne i strašne koje dolaze s tim. To je čitavo iskustvo, i mislim da je upravo čitavo iskustvo prelijepo, sa sve ružnim stvarima. Povezala sam se sama sa sobom na mnogo dubljem nivou i to je jedna od najvrednijih stvari koje možete da uradite. Ali, to zahtjeva rad na svakodnevnom nivou, ne završava se, jer se svaki dan dešava nešto novo i to je divno“, kaže ona.

Ingrid ističe da je u čitavom ovom procesu bilo i ljudi koji su je jako razočarali jer nisu bili tu uz nju kada su joj najviše trebali. Zamera im, ali se trudi da prijeđe preko toga. Međutim, najvredija stvar koju je naučila jetse da je jako važno bitno biti otvoren.

„Biti otvoren za razne mogućnosti, ne živeti po pravilima po kojima mislite da bi trebalo da živite, ili da govorite sebi da nešto nikad ne biste smjeli da uradite. Ja sam to radila 26 godina svog života i je**no je jadno. Teško je i zahtjeva mnogo energije ako živite tako da zadovoljite druge i njihova očekivanja, umjesto da jednostavno budete ono što jeste. Zastrašujuće je biti ono što jesi, ali kad jednom to uradiš, mnogo je lakše i ljepše“, nastavlja Ingrid.

Ona za sebe kaže da je gej, ponekad iskoristi i reč „lezbejka“, ali ne iskuljučuje mogućnost da će se i to promijeniti, i podstiče sve ljude da prihvate promjene u svom sopstevnom biću. Poruka koju Ingrid želi da pošalje je veoma jasna – to što ste danas ne morate da budete i sutra. Možete, ako vam se i sutra to bude sviđalo. Možete do kraja života da budete isti, ako je to ono što vam se zaista dopada, super!

Ali, ako u nekon trenutku osjetite da više niste ta osoba koja ste bili juče, prihvatite promenu. Razmislite malo o tome: ako ste cijelog života bili ateista, zar to znači da nikad ne možete da počnete da vjerujete u boga? Ili, obruto, ako su vas roditelji od djetinjstva učili da idete u crkvu i vjerujete, zar to znači da nikad ne možete jednostavno da prestanete da vjerujete? Ili, da uprostimo još više, ako ste cijelog života imali strah od kučića – to ne znači da jednog dana neće postati najveći ljubitelj pasa na svijet. Jer, ljudska je priroda takva da se svakodnevno mijenjamo. I to je OK.

Međutim, dok bi neko ko je 25 godina svakodnevno išao u crku, a onda izjavio „ja ne vjerujem u boga, nikad nisam ni vjerovao, jednostavno sam to radio jer se to očekivalo od mene, ali više neću“ prošao bez ikakvih posljedica ili eventualno uz neki prekoran pogled hardkor vernika, osoba koja bi na isti način saopštila da je zapravo gej nesumnjivo će trpeti najstrašnije uvrede. Zbog puke činjenice da se usudila da bude iskrena prema sebi.

Ovo je tema o kojoj se rijetko govori, a Ingrid je skupila hrabrosti da sve podeli sa četiri miliona svojih pratilaca i čitavim internetom. I zbog toga od nas dobija gromoglasan aplauz!


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi