Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Grac: Trostruki ubica iz BiH ide na liječenje na psihijatriju (FOTO)

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     10.06.2016 u 09:12 h 0

Grac: Trostruki ubica iz BiH ide na liječenje na psihijatriju (FOTO)

Alen Rizvanović (27), porijeklom iz BiH, koji je ubio troje ljudi, uključujući i četvorogodišnjeg dječaka, biće prebačen u psihijatrijsku bolnicu, a malo je vjerovatno da će biti optužen za ubistvo.


Naime, austrijski sud je donio odluku da je Rizvanović duševno bolestan te je donesena odluka da bude pušten iz zatvora, gdje je proveo skoro godinu dana, i da bude prebačen u psihijatrijsku bolnicu, gdje će biti liječen.

Sud je donio odluku da on neće biti optužen za ubistvo u slučaju da dođe do suđenja, a koje se očekuje krajem ljeta. Rizvanović će najvjerovatnije biti smješten u institut za mentalno oboljele koji su osmnjičeni za neko krivično djelo.

"Objektivno, nismo imali druge mogućnosti", izjavio je Kristijan Krošl, državni tužilac, koji je pregledao izvještaje tri eksperta o Rizvanovićevom duševnom stanju.

Podsjećanja radi, Jirgen Miler, njemački profesor forenzičke psihijatrije i psihoterapije, posljednji je u nizu eksperata koji su donijeli sud o mentalnom stanju Rizvanovića.

Naime, prethodna dva eksperta su se razmimoilazila u procjenama njegovog duševnog stanja. Miler je u svom izvještaju naveo da Rizvanović pati od paranoidne šizofrenije, te da je u takvom stanju i izveo napad 20. juna 2015. godine. Sva tri eksperta su se saglasila da je napad počinjen u stanju duševnog rastrojstva, te da postoji visok rizik da će se i u budućnosti slično ponašati.

Da je riječ o krajnje problematičnoj osobi, posvjedočila je i njegova supruga Elena, koja je u intervjuu austrijskim medijima potvrdila da se radi o neuravnoteženoj osobi, da joj je prve godine braka oduzeo pasoš, te je tretirao kao roba.

"On je samo želio roba koji će mu roditi djecu, kuvati i čistiti. Morala sam nositi maramu na glavi, zabranjivao mi je da nosim šorts. Prijetio mi je da će nauditi mojoj porodici u Bosni ako ga ostavim. Znao je izvaditi i pištolj, prijeteći da će me ubiti, a moje tijelo baciti u rijeku", rekla je Elena u ispovijesti austrijskim medijima.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi