Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Program IPA 2016 za BiH vrijedan oko 50 miliona evra

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     09.06.2016 u 18:59 h 0

Program IPA 2016 za BiH vrijedan oko 50 miliona evra

Savjet ministara BiH danas je na vanrednoj sjednici, usvojio Informaciju Direkcije za evropske integracije /DEI/ o programu IPA 2016 za BiH i prijedlog godišnjeg programa IPA 2016 za BiH, vrijednog oko 50 miliona evra.


Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će DEI prijedlog IPA 2016 paketa za BiH sa devet akcionih programa dostaviti Evropskoj komisiji, najkasnije do sutra. 

DEI je zadužen da po prijemu eventualnih komentara od Evropske komisije na akcione dokumente iz godišnjeg paketa IPA 2016 za BiH, u saradnji sa koordinacionim institucijama za pripremu pojedinačnih akcionih dokumenata, izvrši reviziju, te tako revidirane akcione dokumente dostavi Evropskoj komisiji u skladu sa zadatim rokom do 21. jula ove godine. 

Ovogodišnji IPA paket za BiH usmjeren je prvenstveno na oblasti "Konkurentnost i inovacije: lokalne strategije razvoja" 15 miliona evra i "Zapošljavanje sa obrazovanjem i socijalnom politikom" 15 miliona evra, te "Zaštita od poplava i upravljanje rizikom od poplava" pet miliona evra. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi