Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Privredna banka pripojena Bor banci Sarajevo

Biznis

Izvor: Cafe.ba / Srna     09.06.2016 u 18:49 h 0

Privredna banka pripojena Bor banci Sarajevo
FOTO: pixabay.com

Skupštine dioničara Bor banke i Privredne banke Sarajevo usvojili su odluke o pripajanju ove dvije banke čime će nastati snažnija banka koja će zadržati naziv Privredna banka Sarajevo i čija aktiva će iznositi 56 miliona KM.


U zajedničkom saopštenju Privredne i Bor banke se navodi se da će ova nova domaća banka srednje veličine biti spremna da izdrži sve veće pritiske regulatora, ali i konkurencije.

Privredna banka Sarajevo će se pripojiti Bor banci sa prenosom svoje imovine i obaveza, bez provođenja postupka likvidacije, a Bor banka će preuzeti prava i obaveze.

Cilj banke je dostići pet odsto udjela na tržištu BiH u odnosu na dosadašnji 3,5 i četiri odsto udjela.

Banka koja će zapošljavati 125 radnika nudiće kvalitetne usluge ukazujući da se domaći kapital vođen pravom vizijom može nositi sa konkurencijom.

Dioničari obje banke su dali saglasnost za uspješno pripajanje, a na ovom projektu su bile angažovane tri revizorske kuće "Revik" iz Sarajeva, "Delojt" Zagreb i "Delojt" Sarajevo.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi