Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vijeće za provedbu mira razmatra aktuelnu političku situaciju u BiH

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     07.06.2016 u 18:38 h 0

Vijeće za provedbu mira razmatra aktuelnu političku situaciju u BiH
FOTO: Agencija Anadolija

- Predstavnici zemalja PIC-a razgovaraće o aktuelnim izazovima koji zadržavaju napredovanje BiH, kao i o načinima koji bi mogli ubrzati tempo provedbi reformi


Politički direktor zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) na sastanku danas i sutra u Sarajevu razmatraju trenutnu političku situaciju u BiH, javlja Anadolu Agency (AA). 

Predstavnici zemalja PIC-a razgovarat će o sveukupnoj političkoj situaciji u BiH. Osvrnut će se na aktuelne izazove koji zadržavaju napredovanje BiH, kao i na načine koji bi mogli ubrzati tempo provedbi reformi. 

U srijedu (8. juni) će se politički direktori zemalja PIC-a sastati s Ahmetom Šantićem, predsjednikom Centralne izborne komisije BiH, i predstavnikom Koalicije "Pod lupom" za slobodne i fer izbore, kako bi s njima razgovarali o predstojećim oktobarskim opštinskim izborima. 

Vijeće za provedbu mira (PIC) čini grupa od 55 zemalja formirano je nakon opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u Londonu 8. i 9. decembra 1995. godine. PIC je organizacija koja je na različite načne pružala podršku mirovnom procesu u BiH.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi