Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Šešelj: SRS neće participirati u novoj srbijanskoj vladi

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     07.06.2016 u 16:40 h 0

Šešelj: SRS neće participirati u novoj srbijanskoj vladi
FOTO: Agencija Anadolija

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je kako na konsultacijama sa mandatarom Aleksandrom Vučićem nije postignut dogovor o saradnji dve stranke u formiranju nove srbijanske vlade zbog uslova SRS da Srbija odustane od evrointegracija.


„Nećemo biti u Vladi. Ja sam odmah na početku razgovora saopštio mandataru Vučiću da smo spremni na saradnju i koalicioni sporazum, ako on i njegova Vlada napuste politiku učlanjivanja Srbije u EU i preorijentišu se na integraciju sa Rusijom. To je moje osnovno stanovište koje sam danas zastupao“, rekao je Šešelj.

On je dodao da se tokom sastanka razgovaralo o raznim temama, koje su uglavnom bile ekonomske, te da mu je mandatar Vučić izlagao suštinu svoje ekonomske politike.

„Ja sam to uglavnom slušao i rekao mu da ću se o tome izjašnjavati kada iznese ekspoze u Narodnoj skupštini“, rekao je Šešelj i dodao: „Imam ja mnogo primedbi i na ekonomski program, ali za sve bi se pronašlo rešenje ako odustane od Evropske unije i na tome sam insistirao. Kada sam to saopštio, Vučić me je tužno pogledao, i ništa ne reče.“

Upitan kako je izgledao njegov susret s Vučićem nakon osam godina, koliko nisu imali nikakvog kontakta, Šešelj je rekao da je bilo kao da su se videli prvu put u životu.

„Susret je tako izgledao, kao da se prvi put upoznajemo“, rekao je Šešelj i dodao da danas nijedne reči nije bilo o njihovoj zajedničkoj prošlosti. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi