Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Dačić nakon konsultacija sa Vučićem: Mi smo spremni da učestvujemo u novoj Vladi Srbije

Regija

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     07.06.2016 u 16:40 h 0

Dačić nakon konsultacija sa Vučićem: Mi smo spremni da učestvujemo u novoj Vladi Srbije
FOTO: Agencija Anadolija

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić nakon konsultacija sa mandatarom nove Vlade Aleksandrom Vučićem rekao je da su imali zvaničan razgovor na kojem su detaljnije govorili o osnovnim konturama programa buduće Vlade te o potencijalnoj saradnji.


„Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji i ukoliko premijer smatra da ta saradnja treba da bude nastavljena, razgovori će biti produženi. Mi smo spremni da nastavimo tu saradnju, zato što smatramo da je to u najboljem interesu Srbije. Takođe, spremni smo, sve to podrazumeva posvećenost poslu, ostvarenju ciljeva i međusobno poštovanje, podrška i funkcionisanje kao jedan tim“, rekao je Dačić.

On je još jednom ponovio stav koalicije SPS-JS, da su na stranačkim organima, razmatrajući osnove programa buduće Vlade, to i podržali te da će svemu tome dati i svoje predloge, vezano za teme koje se tiču profila stranaka u koaliciji, koje su levičarske, a koja se tiču socijalne pravde, evropskih standarda, radničkih prava, što je sve deo reforme koje čekaju Srbiju u narednom periodu.

„Mi smo do sada uspešno sarađivali četiri godine, Srbija 2012. i 2016 se ne mogu porediti, ostvareni su istorijski koraci unapred u gotovo svim oblastima“, naveo je Dačić i rekao da tokom današnjeg sastanka nije bilo reči o kadrovskim pitanjima.

„Imali smo ozbiljan i zvaničan razgovor o programu Vlade, a ne o kadrovskim pitanjima i resorima buduće Vlade. Uopšte nismo pominjali pitanja kadrova, resora, već da li ćemo u narednom periodu raditi zajedno. Mislim da bi za Srbiju to bilo najbolje, a to je onda dobro i za našu koaliciju“, istakao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković je potvrdio da danas nisu došli kako bi razgovarali o funkcijama u budućoj Vladi, već da su razgovarali o programu do 2020. godine.

Mandatar nove Vlade od 15 časova je na konsultacije primio predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi