Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Sirija: Amerika neće dogovor - Rusi moraju da upotrijebe silu do kraja

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Srna     07.06.2016 u 09:31 h 0

Sirija: Amerika neće dogovor - Rusi moraju da upotrijebe silu do kraja

Pokušaji diplomatskih dogovora sa SAD u vezi sa Sirijom neće se dobro završiti i vrijeme je da Rusija progovori jezikom koji Vašington razumije - da snagom sile pomogne poraz islamista, navodi ''Global riserč''.


Pokušaji Moskve da dogovori primirje i regulisanje sukoba u Siriji ostaju bez rezultata, jer Vašington ne samo da ne pomaže, već komplikuje situaciju. 

Zato je vrijeme da Rusija shvati da se sa SAD može govoriti samo jezikom sile i da nastavi vojnu intervenciju protiv svih terorističkih grupa koje ne poštuju primirje, ocjenjuje "Global riserč". 

Prema mišnjenju autora, strateška intervencija Putina u Siriji u septembru prošle godine bila je "hrabra i životno važna odluka i on zaslužuje pohvalu i poštovanje". 

Ta intervencija je u korijenu promijenila situaciju na ratištu, dozvolila sirijskoj Vladinoj vojsci da uzme od terorista, "koje finansiraju SAD", dobar dio ranije izgubljenih teritorija. 

Istovremeno, pokušaji Rusije da "isposluje" primirje i pregovore o regulisanju sukoba nisu uspjeli, a to vodi u beskonačni rat. 

Diplomatski pokušaji Moskve ostaće bez uspjeha, jer Vašington odbija da bude partner u mirovnom procesu. To ne želi Barak Obama, a neće htjeti ni njegov nasljednik. 

"Vašington želi rat, a ne mir, želi promjenu režima u Siriji koju naziva - političkom predajom vlasti", piše "Global riserč". 

SAD pokušavaju da odbrane "svoje teroriste" i traže od Moskve da prestane da bombarduje pozicije "Nusre", te nastavljaju da naoružavaju i pružaju drugu materijalnu pomoć terorističkim organizacijama. 

"Došlo je vrijeme da se sa Vašingtonom i njegovim saveznicima razgovara na jedinom jeziku koji oni znaju, vrijeme za intenzivnije bombardovanje, za odlučnu ofanzivu", navodi "Global riserč" i dodaje: 

"Vrijeme je da se likvidiraju svi teroristički elementi koji ne poštuju primirje. Od toga zavisi da li će Sirija ikada postati mirna i slobodna zemlja". 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi