Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Pariz: Policija evakuirala migrante iz parka Jardin d'Eole

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     06.06.2016 u 15:07 h 0

Pariz: Policija evakuirala migrante iz parka Jardin d'Eole
FOTO: Agencija Anadolija

- Rano jutros policija je stigla u Jardin d'Eole koji se nalazi u pariskom 18. kvartu i evakuirala više od hiljadu migranata koji su proteklih nekoliko sedmica boravili u tom parku


 Francuska policija evakuirala je više od hiljadu imigranata iz pariskog parka Jardin d'Eole i autobusima ih odvezla u privremene izbjegličke centre u regiji Ille de France, javlja Anadolu Agency (AA).

Rano jutros policija je stigla u Jardin d'Eole koji se nalazi u pariskom 18. kvartu i evakuirala više od hiljadu migranata koji su proteklih nekoliko sedmica boravili u tom parku.

U parku su oglavnom boravili migranti iz Sudana, Eritreje, Somalije i Afganistana.

Francuska policija je i prošle godine u nekoliko navrata evakuirala migrante iz parka Jardin d'Eole, ali su se novi migranti ponovo tu okupljali na putu ka pograničnom Calaisu i Engleskoj kao konačnoj destinaciji.

U proteklih 12 mjeseci policija u Parizu je uklonila više od 20 šatoriskin naselja koja su migranti podizali po dolasku u taj grad, a javnost u Francuskoj kritikuje vlast zbog činjenice da nije izgradila stalni centar za prijem migranata kako bi se riješio problem tih ljudi, ali i njihova "opsada" parkova.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi