Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

NATO alijansa priprema globalni udar na Rusiju!

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Srna     06.06.2016 u 10:41 h 0

NATO alijansa priprema globalni udar na Rusiju!

Moskva upozorava da NATO priprema eventualni globalni udar na Rusiju i da raspoređuje svoje snage po bivšim sovjetskim bazama.


"NATO aktivira naše bivše sovjetske baze u pribaltičkim zemljama, te Rumuniji i Poljskoj i smješta tamo ljude", navodi prvi zamjenik predsjednika Odbora vijeća Rusije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič. 

On upozorava da je NATO u tim zemljama povećao broj vojnika 19 puta, mada, "objektivno gledano, to i ne mora biti velika brojka, te opasnost nije, možda, tolika". 

Ruska vojska prati aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica. 

"Svakako da ćemo usmjeriti borbena sredstva i pokrenuti naše trupe vodeći računa o tome kako se odvija aktivnost Alijanse", nagalašava Klincevič i poručuje: 

"Naravno da to, prije svega, predstavlja prijetnju po one zemlje u kojima se nalaze sistemi protivraketne odbrane koji su okrenuti prema Rusiji - mi to ne krijemo". 

On smatra da se Rusija ne mora posebno brinuti zbog djelovanja NATO-a nedaleko od njenih granica, te da NATO pokušava da pokaže da Rusija ima neke "agresivne namjere", prenose ruski portali.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi